Uvedomujete si, že som takmer zomrel? Američan ešte nevie, či bude opäť štartovať

Connor Fields ešte pred pádom na OH 2020 / 2021 v Tokiu.
Connor Fields ešte pred pádom na OH 2020 / 2021 v Tokiu. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. aug 2021 o 01:00

Šampión z Ria de Janeiro si účasť na OH 2024 v Paríži musí premyslieť.

BRATISLAVA. Američan Connor Fields, ktorý mal počas minulotýždňového piatkového semifinále bikrosovej súťaže na olympijských hrách v Tokiu ťažký pád a museli ho previezť do nemocnice, si nie je istý svojou účasťou na ďalšej olympiáde v Paríži 2024.

„Uvedomujú si ľudia, že som takmer zomrel?“ uviedol prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter 28-ročný Fields, ktorý sa aktuálne zotavuje v domácom prostredí v meste Henderson v Nevade.

Šampióna z brazílskeho Ria de Janeiro 2016 museli hospitalizovať s poranením mozgu.

Krátko pred pádom sa nachádzal na 2. pozícii, keď pravdepodobne zachytil zadné koleso vedúceho Romaina Mathieua z Francúzska a tvrdo spadol na zem, pričom sa mu už nedokázali vyhnúť Holanďan Twan van Gendt a Francúz Sylvain André.

Preteky napokon vyhral Niek Kimmann z Holandska.

Fieldsovi podľa webu uk.news.yahoo.com diagnostikovali krvácanie do mozgu, zlomené rebrá a poškodené pľúca. Na tokijskej klinike strávil päť dní.

Na Instagrame napísal, že si nepamätá 4-5 dní po nehode a nevie, čo bude ďalej.

„Netuším, je čas uzdraviť sa, trochu si oddýchnuť a oceniť prácu ľudí okolo mňa, ktorí boli tento mesiac úžasní,“ skonštatoval Fields.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Cyklistika BMX preteky»Uvedomujete si, že som takmer zomrel? Američan ešte nevie, či bude opäť štartovať