Čo stálo za Véghovou prehrou? Tréner hovorí o hlave i ľuďoch v jeho rohu

Attila Végh s Iljom Škondričom po zápase.
Attila Végh s Iljom Škondričom po zápase. (Zdroj: Instagram/iljaskondric)
SvetMMA|12. jún 2024 o 12:55

"Pri klietke mal napríklad ľudí, ktorí tam nemali čo robiť," hovorí Ilja Škondrič.

PRAHA. Karlos Vémola v odvete storočia vyrovnal skóre so svojim rivalom Attilom Véghom, keď ho na historickom turnaji Oktagon 58 v pražskom Edene zdolal v druhom kole na submisiu.

K zápasu sa po niekoľkých dňoch vrátil aj Véghov tréner Ilja Škondrič, ktorý prezradil, čo mohlo stáť za prehrou slovenského bojovníka.

"Samozrejme ma veľmi mrzí, ako to v klietke dopadlo, Attila bol ale skvele pripravený. Jeho príprava bola až nadštandardná. Bol nachystaný na 101 percent, lenže ho zradila hlava.

Strašne veľa si toho na seba pred zápasom naťahal. Či už biznisovo alebo sponzorskými, mediálnymi vecami. Skrátka toho bolo už veľa a ani Attila nie je žiadny stroj," uviedol Škondrič pre portál kaocko.cz.

Tréner hovorí o viacerých chybách, ktoré sa podpísali na výsledku zápasu.

"Mohlo sa zdať, že nemá natrénované, ja ale viem, že pripravený bol priam skvele. Keď však odíde hlava, odíde aj telo a Attilovi tá hlava bohužiaľ odišla. A to na základe x chýb, ktoré sa stali.

Pri klietke mal napríklad ľudí, ktorí tam nemali čo robiť. Sú to špecialisti na mentálnu stránku, ale mali zostať v šatni. Pri klietke mali byť len tí, čo s ním odmakali prípravu.

Je to chyba jeho aj moja, že sme si to neuvedomili, že som to včas nezastavil. Mám toho ale fakt veľa a toto mi uniklo. Niekedy sa jednoducho nedá všetko dotiahnuť až k dokonalosti. Možno to tak osud chcel,“ poznamenal Véghov kouč.

A čo hovorí Škondrič na Vémolov výkon, vďaka ktorému získal cenné víťazstvo pred limitom?

"Karlos ma ničím neprekvapil. Využil to, že ho Attila v prvom kole nezostrelil. Vždy totiž hovorím, že Karlosa treba hneď zo štartu knockoutovať, inak sa s ním budete trápiť až do konca.

Bohužiaľ, niečo také sa stalo aj teraz," uviedol novopečený člen siene slávy Oktagonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Čo stálo za Véghovou prehrou? Tréner hovorí o hlave i ľuďoch v jeho rohu