Lukaku má za sebou druhý debut za Chelsea. Bol to dominantný výkon, hovorí

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. (Autor: SITA/AP)
TASR|23. aug 2021 o 11:55

Za Chelsea už v minulosti hral, teraz sa po rokoch vrátil.

LONDÝN. Belgický futbalista Romelu Lukaku zažil vydarený obnovený debut v drese londýnskej Chelsea.

V nedeľnom dueli 2. kola Premier League na ihrisku Arsenalu otvoril skóre už v 15. minúte a pomohol k víťazstvu 2:0 nad mestským rivalom.

Dvadsaťosemročný zakončovateľ sa pred sezónou vrátil na Stamford Bridge, keď Chelsea za neho zaplatila milánskemu Interu 115 miliónov eur, čo je rekordný klubový prestup.

Lukaku ešte v 1. kole proti Crystal Palace (3:0) nenastúpil, keďže bol v karanténe, v derby proti Arsenalu už bol k dispozícii.

Tréner Thomas Tuchel ho postavil do základnej zostavy a Lukaku sa prezentoval solídnym výkonom, ktorý korunoval otváracím gólom. "Povedal by som, že bol dominantný," komentoval svoj výkon robustný útočník: "Vedeli sme, že to bude pre nás veľmi dôležitý zápas. Každý nás pozorne sledoval a my sme v tejto skúške obstáli."

Lukaku bol hráčom Chelsea v rokoch 2011-2014, ale výraznejšie sa v jej kádri nepresadil. Odchod do Evertonu, dvojročná zastávka v Manchestri United a pôsobenie v Interi Miláno však nakopli jeho kariéru a do západného Londýna sa vrátil ako najdrahší hráč v histórii klubu.

"Snažil som sa po individuálnej stránke čo najviac pomôcť tímu. Chcel som prispieť niečím osobitým a verím, že sa mi to podarilo. Rád by som v tom pokračoval," povedal po svojom úspešnom "comebacku".

Historicky najlepší strelec belgickej reprezentácie skóroval zblízka do odkrytej bránky po prihrávke Reecea Jamesa. Pomohol aj pri druhom góle, keď išiel do súboja o loptu pred šestnástkou, čím vytiahol obranu Arsenalu, a to otvorilo priestor Masonovi Mountovi, ktorý vyzval na skórovanie Jamesa.

"Už ukázal svoju hodnotu pre tím. S Masonom a Kaiom Havertzom si vpredu skvele rozumeli," zhodnotil Lukakuov výkon tréner Tuchel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lukaku má za sebou druhý debut za Chelsea. Bol to dominantný výkon, hovorí