Po Pekingu bude mať päťdesiatku. Nemka pôjde na rekordnú olympiádu

Claudia Pechsteinová.
Claudia Pechsteinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2021 o 18:56

Pechsteinová je najúspešnejšou nemeckou zimnou olympioničkou.

BERLÍN. Nemecká rýchlokorčuliarka Claudia Pechsteinová sa môže stať prvou ženou, ktorá sa zúčastní na ôsmich zimných olympijských hrách.

Štyridsaťdeväťročná športovkyňa si účasť na ZOH 2022 v Pekingu zabezpečila cez víkend na podujatí SP v Calgary.

"Je to absolútny vrchol mojej kariéry. Vyobjímala by som všetkých na svete, keďže som si ôsmykrát zaistila účasť na olympiáde," povedala Pechsteinová, ktorá tesne po hrách v Pekingu oslávi 50. narodeniny.

Cez víkend v kanadskom stredisku najprv skončila v pretekoch s hromadným štartom v semifinále, no po proteste ju zaradili do finále a získala tak dosť bodov, aby v Pekingu nechýbala.

Pechsteinová je najúspešnejšou nemeckou zimnou olympioničkou. Od svojho debutu pod piatimi kruhmi v roku 1992 získala deväť medailí (5-2-2), dosiaľ posledný cenný kov si odniesla v roku 2006 z Turína.

Za uplynulé tri dekády vynechala len olympiádu vo Vancouveri pre podozrivé výsledky krvných testov, pripomenula agentúra DPA. Medzi mužmi je rekordérom s ôsmimi účasťami na ZOH japonský skokan na lyžiach Noriaki Kasai.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Rýchlokorčuľovanie»Po Pekingu bude mať päťdesiatku. Nemka pôjde na rekordnú olympiádu