Čínski reprezentanti do 19 rokov uprednostnili alkohol, nezahrajú si pol roka

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: DANIEL STEHLÍK/CVAK.SK)
SITA|7. jún 2020 o 14:20

Porušili opatrenia v boji s koronavírusom.

PEKING. Trojtýždňový tréningový tábor čínskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov v Šanghaji sa skončil svojvoľným odchodom šiestich hráčov na nočný záťah s alkoholom v hlavnej úlohe.

Nezostalo to bez povšimnutia vedenia Čínskej futbalovej asociácie (CFA). Hráči dostali polročný zákaz zúčastňovať sa na oficiálnych reprezentačných akciách, lebo porušili opatrenia v boji s koronavírusom.

"Bolo to vážne porušenie predpisov o pandémii a malo to negatívny dopad na celý tím," uviedla oficiálna tlačová agentúra Xinhua.

Predmetný poltucet futbalistov má stop v reprezentácii do konca novembra 2020. A rovnako musia rátať s tým, že ich potrestajú ich kluby.

Futbalisti v Číne nemajú odborovú organizáciu, ktorá by ich zastupovala v podobných prípadoch. Dokonca ani nie je známe, či sa môžu odvolať voči rozhodnutiu CFA.

"Všetci si uvedomujeme vážnosť situácie. Je to strata pre reprezentáciu a najmä pre konkrétnych previnilcov," uviedol tréner Čcheng Jao-tung.

V najbližšej sezóne futbalových súťaží v Číne bude reprezentačný tím do 19 rokov zaradený do tretej ligy. Funkcionári tým sledujú lepšiu zápasovú prax pre mladíkov v príprave na olympijský turnaj v roku 2021 v Tokiu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Čínski reprezentanti do 19 rokov uprednostnili alkohol, nezahrajú si pol roka