Cíger už nechce riešiť situáciu v hokeji: Nejdem si robiť alibi

Zdeno Cíger stále nevie s akými hráčmi bude môcť rátať v budúcnosti do medzištátnych zápasov.
Zdeno Cíger stále nevie s akými hráčmi bude môcť rátať v budúcnosti do medzištátnych zápasov. (Autor: TASR)
TASR|26. okt 2015 o 14:41

Bojkot stále trvá a stále sú tu boje. Povedal som si, že si pôjdem svoje. Potom sa mi ťažko robí, zbytočne sa rozčuľujem, vraví tréner reprezentácie.

BRATISLAVA. Nový reprezentačný tréner Zdeno Cíger už nemá chuť zaoberať sa napätou situáciou v slovenskom hokejovom hnutí. Tá mu výrazne sťažila situáciu už pred prvou reprezentačnou akciou Nemeckým pohárom, ktorý sa odohrá na budúci víkend v Augsburgu.

Pokračujúci bojkot veľkej časti popredných reprezentantov, ktorí nesúhlasia s priebehom volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), mu skomplikoval nomináciu na turnaj i smerom k ďalším akciám národného tímu vrátane budúcoročných majstrovstiev sveta.

Nevie, kto bude k dispozícii

"My teraz bojujeme s celým systémom a hlavne nevieme, akých hráčov budeme mať a kto z nich bude hrať. To sú veci budúcnosti. Musíme ísť postupne. Nominácia na Nemecký pohár sa rodila veľmi ťažko, lebo sme nevedeli, koho môžeme mať k dispozícii. Nevedeli sme kto štrajkuje, kto hrá hokejovú Ligu majstrov, zo Slovana máme niekoľko hráčov. V tejto situácii je to veľmi zložité," povedal v rozhovore pre portál Šport.sk.

Napriek nepriaznivej situácii chce s výrazne omladeným kádrom v Nemecku uspieť.

"Každý dobrý športovec by mal mať najvyššie ambície. Neprišiel som do reprezentácie s tým, aby som si robil alibi z toho, že v nej teraz máme mladých a neskúsených hráčov. Ja musím urobiť všetko preto, aby ten prejav, výsledky a výkony boli najlepšie, aké môžu byť. Samozrejme, konkurencia vo svete je veľká. Potom je to už len na hráčoch, či budú dodržiavať systém i disciplínu. Sám som v očakávaní, čo z toho bude," uviedol.

Sústredí sa na trénovanie

Cíger síce verí, že sa situácia čo najskôr vyrieši, no už sa chce zamerať iba na svoju prácu.

"Radšej už k tomuto nepoviem nič, lebo naposledy sme už boli pozitívni a nastavení tak, že sa dohodneme a nakoniec z toho nič nie je. Ten bojkot stále trvá a stále sú tu boje. Povedal som si, že si pôjdem svoje. Potom sa mi ťažko robí, zbytočne sa rozčuľujem, zaťažujem sa vecami, ktoré aj tak nie sú v mojej kompetencii. Nech si to riešia tí, ktorí si to majú riešiť," vraví.

"Ja som si myslel, že ide len o dohodu a vec kompromisov. Keď už do toho vstúpili právnici a politické skupiny, povedal som si, že ja toto riešiť nebudem. Nech si to riešia medzi sebou. Kto robí chybu a kto zase nie, budeme môcť hodnotiť neskôr."

S Réwayom počíta

V rozhovore sa vyjadril aj k situácii okolo Martina Réwaya. Talentovaného útočníka totiž Sparta Praha pred pár dňami preradila do kádra prvoligových Benátok nad Jizerou. Predstavitelia klubu sa k tomuto kroku odhodlali po tom, čo im 20-ročný útočník oznámil, že nechce ďalej hrať za Spartu.

"Nemám dôvod po tých výkonoch, čo Martin Réway dokazoval, nenominovať ho. On je práveže jeden z najlepších v tomto výbere. Chápem, že má problémy v klube s trénerom. On je ťažká povaha a ja sám som zvedavý, ako s ním budem vychádzať. S trénerom Sparty nemal dobrý vzťah. Tie problémy tam boli dlhodobé a bola len otázka času, kedy k niečomu takému dôjde. Nemyslím si, že je to kvôli výkonnosti. Skôr ide o nejaké nedorozumenie," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cíger už nechce riešiť situáciu v hokeji: Nejdem si robiť alibi