Cíger sa sťažoval na neuznané góly: Rozhodcovia sa upískli v oboch zápasoch

Zdeno Cíger so svojimi zverencami.
Zdeno Cíger so svojimi zverencami. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|8. máj 2017 o 00:32

Nemôžeme uvažovať nad tým, čo bude. Máme pred sebou ešte veľa zápasov, priznal tréner Slovákov.

KOLÍN NAD RÝNOM. Boli to najdôležitejšie dva zápasy na turnaji. Po nich malo byť zrejmé či slovenskí hokejistu budú bojovať skôr o štvrťfinále alebo záchranu.

Momentálne je to zhruba päťdesiat na päťdesiat. Z dvojzápasu s Talianskom a Lotyšskom získali Slováci dva body. Oba v prvom zápase, keď zdolali Taliansko 3:2 po predĺžení.

V druhom stretnutí totiž prehrali s Lotyšskom 1:3, napriek tomu, že tréner Zdeno Cíger spravil pred stretnutím viaceré zmeny. Zo zostavy vynechal Andreja Šťastného a Tomáša Hrnku.

Na súpisku dopísal Tomáša Ziga a Tomáša Matoušeka, čím sa naplnila kvóta 25 korčuliarov, ktorých môže na šampionáte použiť. Je teda zrejmé, že slovenský výber už neposilní ani Andrej Sekera z Edmontonu.

Vylúčenia boli zbytočné

Nasadenie Banskobystričanov sa však Cígerovi príliš nevyplatilo. Matoušek na začiatku prvej tretiny z premotivovanosti či neskúsenosti fauloval a dostal trest do konca stretnutia.

"Hráči mali veľkú snahu, bojovali, hrali kolektívne. Škoda inkasovaných gólov," priznal po stretnutí Cíger. "Potrebovali sme gól, mali sme snahu hrať až do konca aktívne, čo ma teší."

Slováci v druhom zápase šampionátu nestačili na Lotyšsko. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

8.5.2017

Stretnutie rozhodli presilové hry, v nich padli všetky štyri góly. "Niektoré vylúčenia boli zbytočné, ale pri tej snahe sa to stáva," obraňoval svojich zverencov Cíger.

"Lotyši mali výborné presilovky, a to rozhodlo. Ťažko sa bránili. Pri druhom góle sme však pustili hráča pred bránku, čomu sa dalo zabrániť. Prvý gól bol náhodný," konštatoval slovenský tréner.

Rozhodcovia sa upískli

Hoci Lotyši viedli po prvej tretine 1:0, stav mohol byť už v štrnástej minúte vyrovnaný. Gól Andreja Kudrnu však rozhodcovia neuznali, keďže tesne pred jeho dorážkou prerušili hru.

Nemôžeme uvažovať nad tým, čo bude. Máme pred sebou ešte veľa zápasov. Treba urobiť maximum, na hráčoch vidím, že chcú. Verím, že góly padnú.


Zdeno Cíger, tréner Slovenska

"Rozhodca sa upískol a už sa to nedalo vrátiť. Aj s Talianskom nám nebol uznaný regulárny gól," tvrdil Cíger.

Lotyši rozhodli zápas v polovici tretej tretiny. Tesne po slovenskom znížení na 1:2 fauloval možno zbytočne kapitán Vladimír Dravecký. Pri jeho vylúčení zvýšili súperi na konečných 1:3.

"Nemôžem im povedať, aby sa nezrážali a robili okolo súperových hráčov oblúky," reagoval hlavný tréner Slovákov.

S Talianskom, hoci Slováci zvíťazili 3:2 po predĺžení, pôsobili väčšiu časť zápasu nervózne a ustráchane. Často im odskakovali puky a padali na ľad.

"S Lotyšskom to bol lepší výkon. Hrali sme uvoľnenejšie, s nasadením a so srdcom. Mužstvo malo na to, Lotyši to cítili a na konci sa urputne bránili."

Strieľajú málo gólov

Slovensko čaká v pondelok deň voľna, v utorok o 20.15 h budú čeliť Dánom, ktorí na šampionáte nezískali po prehrách s Lotyšskom a USA ani bod. Na otázku či bude tento duel kľúčový, sa tréner vyhýbal.

"Nemôžeme uvažovať nad tým, čo bude. Máme pred sebou ešte veľa zápasov. Treba urobiť maximum, na hráčoch vidím, že chcú. Verím, že góly padnú," poznamenal Cíger.

Práve nízky počet gólov trápi Slovákov. Už v príprave ukázali, že s premieňaním šancí majú najväčší problém.

"Strelecká efektivita je o umení a kvalite hráčov, nedá sa to naučiť. Niekto to vie, ale nechce to tam padnúť a iným chýba ľahkosť," skonštatoval Cíger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cíger sa sťažoval na neuznané góly: Rozhodcovia sa upískli v oboch zápasoch