Cibulkovú teší, že stihla vyhrať do tmy. Čaká ju Erakovicová

(Autor: SITA/AP)
SITA|28. máj 2013 o 20:59

V prípade postupu medzi najlepších 32 tenistiek by určite čelila Američanke, a to buď Kingovej alebo Stephensovej.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šestnásta zvíťazila v 1. kole na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros nad Ukrajinkou Lesiou Curenkovou za 76 minút 6:1 a 6:4.

Semifinalistka Roland Garros z roku 2009 Cibulková si v 2. kole zmeria sily s 25-ročnou Marinou Erakovicovou z Nového Zélendu.

Je rada, že to stihla do tmy

"Hlavne v prvom sete a na začiatku druhého som hrala výborne. Rozdiel oproti Madridu bol v tom, že teraz som už vedela, čo od nej očakávať, poznala som jej slabiny. Sedemdesiat percent loptičiek som jej hrala do forhendu a iba minimum do bekhendu. Teší ma, že som to stihla dohrať, lebo o 20 minút neskôr už bola tma," povedala Cibulková.

Už sa teší na Erakovicovú. "Vždy keď som proti nej hrala, tak to boli veľmi dobré zápasy. Je to nevyspytateľná súperka, má veľmi dobrý servis a vytvára tlak z forhendu. Základom úspechu bude dobre returnovať, vo výmenách som bola v oboch dueloch v zámorí lepšia."

Cibulková obhajuje štvrťfinále

Cibulková už má istotu 100 bodov do svetového hodnotenia, v ktorom figuruje na 16. priečke, a prémie 35 000 eur. Obhajuje vlaňajší postup do štvrťfinále.

V prípade postupu medzi najlepších 32 tenistiek v Paríži by určite čelila Američanke, a to buď Vanii Kingovej alebo Sloane Stephensovej.

Na osemfinálové 4. kolo je žrebom a nasadením teoreticky možný Cibulkovej súboj s ruskou obhajkyňou titulu Mariou Šarapovovou, ktorej pred štyrmi rokmi na svojom zatiaľ životnom grandslame takmer dala vo štvrťfinále dvojitého kanára.

Dvojhra žien - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-16) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:1, 6:4 za 76 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovú teší, že stihla vyhrať do tmy. Čaká ju Erakovicová