Cibulková s Husárovou postúpili v Madride do 2. kola

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. máj 2012 o 16:55

Cibulková s Husárovou si v 2. kole zmerajú sily s líderkami svetového rebríčka, Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou.

MADRID. Slovenské tenistky Dominika Cibulková so Janette Husárovou sa prebojovali do 2. kola štvorhry na turnaji WTA v Madride (dotácia 3,755 milióna dolárov). V úvodnom kole si ako držiteľky voľných kariet poradili s juhoafricko-českým párom Natalie Grandinová, Vladimíra Uhlířová v troch setoch 6:3, 6:7 (6) a 10:7 v tzv. supertajbrejku.

Držiteľky voľnej karty Cibulková s Husárovou si v osemfinálovom 2. kole deblovej súťaže zmerajú sily s líderkami svetového rebríčka, Američankami Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou.

Slovenky už majú istotu 140 bodov do renkingu a spoločného šeku na 9500 eur.

Od nedele 23-ročná Bratislavčanka Cibulková nestačila 6. mája v 1. kole dvojhry na Talianku Robertu Vinciovú (3:6, 2:6).

Husárová sa v sobotu v Budapešti po boku Magdalény Rybárikovej radovala zo svojho 25. deblového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérového od sezóny 2008.

ico

Štvorhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ, Janette HUSÁROVÁ (SR) - Natalie Grandinová, Vladimíra Uhlířová (JAR/ČR) 6:3, 6:7 (6), 10:7

Slovenky dosiahli v prvom sete dosiahli obrat z 0:2 na 5:2. V druhej časti sa dostali z 2:5 na 6:5 a servis, ale následne - aj cez dve mečbalové príležitosti (druhá pri skóre "no ad" - teda okamžite rozhodujúcej loptičke) - inkasovali rebrejk a potom sa nedokázali vyhnúť supertajbrekovému rozuzleniu.

V tajbrejku pritom viedli zdanlivo nezvratne 6:2. Ku skóre 6:8 viedla Husárovej dvojchyba. Slovenky však koncovku predsa len zvládli o čosi efektívnejšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková s Husárovou postúpili v Madride do 2. kola