V prvom kole zdolala bývalú jednotku, v druhom podľahla kvalifikantke. Cibulková v Madride končí

Reakcia Dominiky Cibulkovej v zápase proti Lucii Šafářovej.
Reakcia Dominiky Cibulkovej v zápase proti Lucii Šafářovej. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. máj 2017 o 23:33

Slovenská tenistka Dominika Cibulková podľahla Océane Dodinovej.

MADRID. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako štvrtá podľahla 20-ročnej francúzskej kvalifikantke Océane Dodinovej, 63. v singlovom renkingu, za 81 minút 2:6 a 4:6 v utorňajšom stretnutí druhého kola dvojhry na turnaji v španielskom Madride.

Bol to ich premiérový vzájomný súboj. Cibulková prehrala rovnakým skóre, teda 2:6, 4:6, v Madride aj vlani, ale až vo finále tohto turnaja s Rumunskou Simonou Halepovou.

Od soboty 28-ročná Cibulková si v prvom kole v areáli Caja Mágica v španielskej metropole v nedeľu poradila so srbskou bývalou jednotkou systému Jelenou Jankovičovou za 167 minút tesne 6:4, 5:7, 7:5 z manka 3:5 v rozhodujúcom sete.

Oudinová mala po prvom víťazstve nad hráčkou z elitnej svetovej desiatky obrovskú radosť. "Som na seba hrdá. Je super hrať na takom veľkom kurte proti Dominike, ktorá je skvelá hráčka a zrejme najmilšia tenistka na okruhu WTA," uviedla 20-ročná Francúzka pre oficiálnu stránku WTA.

"Pred zápasom som si povedala, že musím hrať agresívne a ťažiť z kvalitného podania. To bol kľúč k úspechu. Bol to zrejme najlepší zápas v mojej doterajšej kariére. V dôležitých momentoch som si dokázala zachovať chladnú hlavu, bola som maximálne koncentrovaná," pokračovala.

"V druhom sete začala Dominika lepšie podávať, no za stavu 4:4 som ju brejkla a potom som to už dotiahla do úspešného konca," dodala Dodinová, ktorú v stredu podvečer čakalo francúzske osemfinálové derby proti Kristine Mladenovicovej.

Dvojhra - 2. kolo:

Oceane Dodinová (Fr.) - Dominika CIBULKOVÁ (4-SR)

6:2, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V prvom kole zdolala bývalú jednotku, v druhom podľahla kvalifikantke. Cibulková v Madride končí