Cibulková nemala šancu, proti Bouchardovej získala len dva gemy

Dominika Cibulková možno na OH nepocestuje.
Dominika Cibulková možno na OH nepocestuje. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. júl 2016 o 07:56

Súperkou kanadskej tenistky v treťom kole turnaja v Montreale bude ďalšia Slovenka Kristína Kučová.

MONTREAL - 2. kolo:

(dotácia 2 714 413 USD, tvrdý povrch)

Eugenie Bouchardová (Kan.) - Dominika Cibulková (SR-11) 6:2, 6:0

/za 74 minút/

MONTREAL. Púť slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej súťažou dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale sa skončila už v druhom kole. V stredajšom stretnutí podľahla domácej Eugenie Bouchardovej za 74 minút hladko 2:6, 0:6.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka nasadená na podujatí ako jedenásta narazila na mimoriadne disponovanú a motivovanú súperku.

Kanaďanka vo svojom rodisku odvrátila všetkých sedem brejkových hrozieb a od piatej hry úvodného setu nepustila už ani jednu.

Eugenie Bouchardová predviedla skvelý výkon.
Eugenie Bouchardová predviedla skvelý výkon. (Autor: SITA/AP)

Bouchardová v úvodnom kole prekonala Češku Luciu Šafářovú a na jej výkone nezanechali stopy ani žalúdočné problémy z utorňajšieho súboja štvorhry.

O motiváciu má postarané

Predviedla dvadsaťdva víťazných úderov proti štyrom v podaní Cibulkovej, pomer nevynútených chýb bol tiež jasne v jej prospech 14:23.

"Hrať v Montreale je pre mňa niečo špeciálne. Nebýva to často, preto mám o motiváciu postarané. Užívam si podporu tunajšieho publika," povedala podľa oficiálnej stránky Ženskej tenisovej asociácie (WTA) Bouchardová.

Eugenie Bouchardová predviedla dominantný výkon.
Eugenie Bouchardová predviedla dominantný výkon. (Autor: SITA/AP)

"Cítila som sa v pohode a veľmi sústredene. Musím si takéto nastavenie udržať. Proti takej skvelej hráčke to ani inak nešlo. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Koncentrácia bola preto potrebná až do poslednej loptičky."

Čaká ju ďalšia Slovenka

V osemfinálovom treťom kole Kanaďanku čaká ďalšia Slovenka Kristína Kučová. Úspešná kvalifikantka vyradila v druhom kole ôsmu nasadenú Carlu Suárezovú-Navarrovú zo Španielska.

Montreal - 2. kolo:

Kristína Kučová (SR) - Carla Suárezová-Navarrová (8-Šp.)

3:6, 6:4, 6:4

Pôjde o odvetu ich jediného vzájomného súboja starého vyše dva roky.

V québeckom stretnutí o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 Bouchardová potrebovala na zdolanie Kučovej tri sety. Vyhrala 7:6 (0), 2:6, 6:1.

"Musím hrať svoj tenis bez ohľadu na to, kto stojí na druhej strane dvorca. Je to len o mne, mojej agresivite a radosti z hry," uzavrela dvadsaťdvaročná Kanaďanka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková nemala šancu, proti Bouchardovej získala len dva gemy