Cibulková aj Rybáriková vypadli vo štvrťfinále v Toronte

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. aug 2013 o 21:19

Slovenská jednotka si z Toronta odnáša prémiu 49 040 dolárov a 225 bodov.

TORONTO. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Toronte. Rovnako dopadla aj jej krajanka Magdaléna Rybáriková, ktorá bola podľa vlastných slov "bez energie".

Zverenka trénera Mateja Liptáka Cibulková prehrala s nasadenou štvorkou Číňankou Na Li v dvoch setoch 6:7 (1) a 2:6.

Víťazka minulotýždňového podujatia vo Washingtone Rybáriková prehrala v prvom vzájomnom zápase so svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou 1:6 a 1:6. Serena ukončila Rybárikovej osemzápasovú víťaznú sériu.

Cibulková ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašla recept na svetovú päťku, ktorá ju prevýšila v počte víťazných úderov. Slovenská jednotka si z Toronta odnáša prémiu 49 040 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť z 20. na 19. miesto.

Rybáriková priznala, že Serena Williamsová bola súperka úplne z iného súdka, ako ostatné hráčky. "Bolo to úplne iná káva. Nie je jednoduché nastúpiť po náročnej zápasovej sérii práve proti Serene. Cítila som sa ubolená, bola som na dvorci bez energie," povedala Rybáriková.

"Napriek prehre som so začiatkom americkej série spokojná. Po triumfe vo Washingtone som sa v Toronte dostala do osemfinále, s čím som vôbec nerátala. Predsa len nie som zvyknutá vyhrať turnaj a potom isť hneď na ďalšom na top hráčky. Na budúci týždeň sa predstavím na turnaji v Cincinnati a keby sa mi podarilo uhrať nejaký dobrý výsledok, zrejme pred US Open vynechám podujatie v New Havene," dodala Rybáriková.

Dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (USA-1) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:1, 6:1 za 61 minút

Na Li (Čína-4) - Dominika Cibulková (SR) 7:6 (1), 6:2 za 97 minút

Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) - Sara Erraniová (Tal.-5) 7:6 (1), 7:5

Sorana Cirsteová (Rum.) - Petra Kvitová (ČR-6) 4:6, 7:5, 6:2

Semifinálové dvojice:

Serena Williamsová (USA-1) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-3)

Na Li (Čína-4) - Sorana Cirsteová (Rum.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková aj Rybáriková vypadli vo štvrťfinále v Toronte