Košice našli náhradu za Pospíšila, v minulosti im strieľal góly

Chris Langkow (vľavo) ešte v drese MAC Budapešť.
Chris Langkow (vľavo) ešte v drese MAC Budapešť. (Autor: TASR)
TASR|16. dec 2020 o 19:58

Mužstvo posilnil kanadský útočník.

KOŠICE. Kanadský hokejový útočník Chris Langkow sa stal novou akvizíciou HC Košice. V tíme by mal nahradiť Martina Pospíšila, ktorý mieri do zámoria s cieľom popasovať sa o miesto v Calgary Flames.

Košický klub o tom informoval prostredníctvom komunitného fóra.

„Vo štvrtok sa Martin rozlúčil so spoluhráčmi a následne odletí do zámoria. Výborne zapadol do nášho tímu a slovenský hokej má v ňom veľký prísľub do budúcna. Veľmi mu držím palce, aby sa presadil do prvého tímu Calgary Flames," uviedol tréner a športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný.

„V tejto chvíli však nie je isté, že sa rozbehne nižšia súťaž AHL a ak by sa Martin neprebojoval do Calgary a zároveň by sa nehrala AHL, tak máme od neho prísľub, že by sa k nám vrátil. Tým nám spravil obrovskú radosť. Veľmi radi by sme ho privítali späť," doplnil Šťastný.

Na jeho miesto príde 31-ročný kanadský center Chris Langkow.

Ten v uplynulých dvoch ročníkoch pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži v drese MAC Budapešť a odohral v nej celkovo 103 zápasov, v ktorých získal 89 kanadských bodov za 46 gólov a 43 asistencií.

V závere sezóny 2019/2020 zamieril do Litvínova, no angažmán v českej extralige mu pokazilo zranenie už v premiérovom zápase. Zmluvu s košickým klubom podpísal s platnosťou od 1. januára 2020.

„Hľadali sme typologicky vhodného hráča na post Martina Pospíšila. Pre nás je veľmi dôležité, aby to bol hráč, ktorý charakterovo zapadne do šatne a nepríde si k nám odohrať iba nejakých pár mesiacov a odíde preč," povedal Šťastný.

„Zvažovali sme, či chceme ísť československou alebo zahraničnou cestou a svoju úlohu zohrávali aj financie. Chris vie dať gól, vie si plniť defenzívne úlohy a je tímový. To nám potvrdil aj jeho bývalý spoluhráč z Budapešti Tomáš Halász," dodal košický tréner.

V sezónach 2018/2019, respektíve 2019/2020 nastúpil Langkow proti Košiciam v siedmich zápasoch, v ktorých dosiahol bilanciu šesť gólov a šesť asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice našli náhradu za Pospíšila, v minulosti im strieľal góly