Špekulácie sa potvrdili. Mladý Slovák Chrien podpísal s Benficou päťročnú zmluvu

Na snímke gólová radosť Martin Chriena.
Na snímke gólová radosť Martin Chriena. (Autor: TASR)
SITA|29. jún 2017 o 10:43

Prestupovú čiastku kluby nezverejnili.

LISABON. Slovenský futbalový reprezentant Martin Chrien prestúpil z českej Viktorie Plzeň do slávneho portugalského klubu Benfica Lisabon.

Podpísal zmluvu na päť rokov. Informáciu potvrdil český klub prostredníctvom oficiálnej klubovej stránky.

Prestupovú čiastku neuverejnili.

Chrien sa na júnových majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku blysol v základnej A-skupine gólmi do siete Anglicka (1:2) a Švédska (3:0).

V oboch prípadoch skóroval hlavou.

"Martin odohral skvelý šampionát a dostal veľmi zaujímavú ponuku, ktorá sa prakticky nedala odmietnuť," povedal generálny manažér Plzne Adolf Šádek.

"V mene celej 'Viktorky' mu prajem, aby sa mu v Portugalsku darilo. Všetky rokovania s Benficou boli od začiatku korektné a na vysoko profesionálnej úrovni."

Web desporto.sapo.pt referoval, že dvadsaťjedenročný stredopoliar Chrien by mal hrať po prestupe spočiatku za B-mužstvo Benficy.

"Cítim sa výborne, ba až fantasticky. Myslím si, že Benfica je najväčší portugalský klub a jeden z najväčších vo svete," uviedol Chrien podľa BTV.

Benfica je najlepším miestom pre mladého hráča, akým som ja. Toto je najväčšie dobrodružstvo mojej kariéry.


Martin Chrien, slovenský futbalista

"Má skvelých fanúšikov. Zároveň je to najlepšie miesto pre mladého hráča, akým som ja. Má aj veľmi pekný štadión. Toto je najväčšie dobrodružstvo mojej kariéry. Verím, že na tomto mieste získam veľa titulov," dodal.

Pre klubovú televíziu pridal aj vlastnú hernú charakteristiku: "Hrám tvrdo a rýchlo. Mám rád pozíciu číslo 8, hru v štýle od šestnástky k šestnástke."

Banskobystrický rodák v prvej polovici sezóny 2016/2017 hosťoval v Ružomberku, počas zimnej prestávky sa vrátil do Plzne. V minulosti pobudol na hosťovaní aj v Brne a Českých Budějoviciach, hral tiež za FK Dukla v rodnom meste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Špekulácie sa potvrdili. Mladý Slovák Chrien podpísal s Benficou päťročnú zmluvu