20. deň MS: Modrič a spol. sú ako štát a Pelé hovorí v Katare po slovensky

Radosť Chorvátov po postupe do semifinále.
Radosť Chorvátov po postupe do semifinále. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|10. dec 2022 o 06:30

Do semfinále postúpili Chorvátsko a Argentína.

DAUHÁ. Predstavte si, že majstrovstvá sveta vo futbale sa hrajú v tradičnom letnom termíne a vy trávite slnečný júl na jadranskom pobreží. Nepochybne by to bol úžasný zážitok. Chorvátsko sa po štyroch rokoch znovu kúpe vo futbalovej extáze. 

Na majstrovstvách sveta 2018 zastavili zverencov Zlatka Daliča až vo finále Francúzi. V Katare sú Chorváti už v semifinále a čakajú ich ešte dva zápasy.

V piatok vyradili favorizovanú Brazíliu po penaltovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa zápas skončil bez gólov. V predĺžení poslal Brazíliu do vedenia Neymar, ale Perišič stihol vyrovnať.

Ak by sme paralelu toho, čo dokázali Chorváti, hľadali v slovenskej športovej histórii, najviac by sa k tomu priblížil zápas hokejovej reprezentácie v semifinále na zimnej olympiáde vo Vancouvri proti Kanade. Akurát, že Slovákom to, na rozdiel od Chorvátov, vtedy nevyšlo.

"Toto je zázrak! Sláva všetkým chlapcom. Vyradili sme najväčšieho favorita. Nikdy nás nepodceňujte! Ale toto nie je náš koniec," vravel po zápase pre médiá so slzami v očiach tréner Dalič a pokračoval: "Chápem, že mnoho ľudí chorvátske úspechy prekvapujú, ale mali by sa prestať čudovať, lebo bez kvality by sme to nezvládli."

Tréner vyzdvihol výkon dvoch zverencov - špílmachra Luku Modriča a brankára Dominika Livakoviča. 

"Luka bol 120 minút vo výbornej kondícii. Je neskutočné, ako hrá. Nie je vôbec unavený, nezastavil sa. Pýtali sme sa ho, ako je na tom, bol pripravený na predĺženie, opäť dokázal, že je jeden z najlepších hráčov na svete," vravel Dalič.

Ako je možné, že to zvláda vo veku 37 rokov? pýtali sa novinári. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»20. deň MS: Modrič a spol. sú ako štát a Pelé hovorí v Katare po slovensky