Chorváti po prvom dni remizujú s Francúzmi. Vyhrali jednotky oboch krajín

Marin Čilič získal bod pre svoju krajinu.
Marin Čilič získal bod pre svoju krajinu. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. sep 2016 o 22:03

Gasquet zdolal Čoriča, Čilič si poradil s Pouillem.

Davis Cup - semifinále:

CHORVÁTSKO - FRANCÚZSKO 1:1

(Zadar, Dvorana Krešimira Čosiča, tvrdý povrch v hale)

Borna Čorič - Richard Gasquet 2:6, 6:7 (5), 1:6

Marin Čilič - Lucas Pouille 6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2

ZADAR. Chorvátsko aj Francúzsko pred víkendom majú rovnako blízko k novembrovému finále Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Na tvrdom povrchu v hale Dvorana Krešimira Čosiča je po piatkových úvodných dvoch dvojhrách v rámci tohtotýždňového semifinále svetovej skupiny nerozhodný stav 1:1.

Chorvátsko - Francúzsko (Davis Cup 2016): fotogaléria

16.9.2016

Hostí poslal do vedenia Richard Gasquet, ktorý zdolal Bornu Čoriča 6:2, 7:6 (5), 6:1. Za domácich vyrovnala ich jednotka Marin Čilič - prekonal Lucasa Pouilleho 6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2.

Francúzi bez Tsongu aj Monfilsa

Gasquet sa v dueli na chvíľu prerušenom pre rozprsknutú žiarovku umelého osvetlenia dostal v druhom sete dvakrát z manka brejku vrátane skóre 4:5.

Zostávajúci program:

Sobota (15.00 h SELČ):

Ivan Dodig, Marin Draganja - Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut

Nedeľa (14.00 h SELČ):

Marin Čilič - Richard Gasquet

Borna Čorič - Lucas Pouille

V kádri Francúzska zastúpil zdravotne indisponovaného Jo-Wilfrieda Tsongu, Pouille nahradil Gaela Monfilsa (zhodne problémy s kolenom).

"Zvíťazil som, to je najdôležitejšie zo všetkého. Je to Davis Cup, v ňom to nikdy nebýva jednoduché. Tri nula na sety je skvelý výsledok. Základom mojej dnešnej taktiky bolo udržiavanie súpera v pohybe. Začal som dobre a druhý set bol kľúčom. Cítim sa výborne," citovalo spravodajstvo MS tímov ITF 30-ročného Gasqueta, ktorý figuruje na 17. pozícii v renkingu ATP. V minulosti bol aj o desať priečok vyššie.

Proti 19-ročnému Čoričovi (42.), ktorý vopred priznal, že to ide skúsiť napriek ťažkostiam s kolenom, hral premiérovo v kariére.

Čilič hral neuveriteľné, tvrdí kapitán

Dvadsaťsedemročný hrdina newyorských grandslamových US Open 2014 Čilič (11.) bojoval s 22-ročným pozoruhodne napredujúcim Pouillem (18.) takisto prvý raz.

V daviscupových dvojhrách teraz má skóre 13:3.

"Borna nemal príliš nárok. Dlho nehral, v ostatnom mesiaci sa boril so zranením. Podstúpili sme riziko, aby sme si vedeli vyhodnotiť, či bude môcť nastúpiť v nedeľu, ak to bude potrebné. Gasquet dnes bol aj vzhľadom na okolnosti pridobrý. Potom bolo na našom lídrovi, aby vyrovnal. Marin zahral od úvodu neuveriteľne. Atmosféra, publikum a tlak síce v treťom sete naňho priebežne doľahli, ale vo štvrtom vystupňoval svoj výkon," rekapituloval kapitán Chorvátov Željko Krajan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Chorváti po prvom dni remizujú s Francúzmi. Vyhrali jednotky oboch krajín