Chochlíkovej výstavné KO, zásnuby a noví šampióni (Výsledky PML 7)

Monika Chochlíková sa raduje z výhry.
Monika Chochlíková sa raduje z výhry. (Autor: PML)
SvetMMA|24. sep 2023 o 11:55

V meste módy mohli diváci vidieť atraktívne zápasy thajského boxu.

TRENČÍN. Dokáže Monika Chochlíková opäť prekonať očakávania a doručiť niečo špeciálne?

Áno a znova si to naplno odniesla jej súperka. Jednoznačnú odpoveď na túto otázku priniesol práve hlavný zápas turnaja PML 7, v ktorom Chochlíková v prvom kole knokautovala úradujúcu majsterku Európy, Talianku Magdalenu Pircher a premiérovo obhájila svoj svetový titul WMC.

A bol to naozaj nádherný, priam výstavný knokaut, ktorý sa zaradí medzi najlepšie zostrihy nielen tohto podujatia, ale celého doterajšieho účinkovania organizácie PML a kariéry Moniky Chochlíkovej. Je jasné, že tento kop obletí svet a bude ašpirovať na KO roka.

Monika Chochlíková sa zasnúbila priamo v ringu.
Monika Chochlíková sa zasnúbila priamo v ringu. (Autor: PML)

Celé podujatie malo krásnu bodku. Moniku Chochlíkovú po zápase požiadal o ruku jej dlhoročný priateľ a tréner Tomáš Tadlánek, na čo Monika bez váhania povedala áno a galavečer tak zakončili ich zásnuby.

Predtým sme v hlavných predzápasoch spoznali aj dvoch nových šampiónov PML. Zápas roka napokon išiel na stranu slovenského reprezentanta Juraja Tuturu, ktorý v absolútnom závere tretieho kola spoločne s gongom poslal do počítania Ondřeja Malinu a zápas bol napokon ukončený.

Malina mal sľubný úvod, ale od druhého kola už prevzal taktovku Tutura a svoj stupňujúci sa výkon potvrdil práve týmto momentom. "Bigfoot" tak pripravil Malinovi vôbec prvú porážku v PML a stal sa zároveň šampiónom vo váhe do 80 kg.

Juraj Tutura sa stal novým šampiónom PML vo váhe do 80 kg.
Juraj Tutura sa stal novým šampiónom PML vo váhe do 80 kg. (Autor: PML)

V titulovom zápase, ktorý z tejto trojice prišiel na rad ako prvý, sme boli svedkami veľkolepej otočky. Náhradník Jan Holec skvelým spôsobom vstúpil do zápasu a vyhral prvé dve kolá nad Rastislavom Klimáčkom. Následne však Klimáček našiel recept na svojho skúseného súpera a pred posledným kolom už bol stav na bodových lístkoch vyrovnaný.

O osude tejto dramatickej šachovej partie dvoch zápasníkov, z ktorých je jeden doktor organickej chémie (Holec) a druhý pracuje v bežnom živote ako obchodno-technický manažér, preto nakoniec rozhodovala posledná trojminútovka. A v nej Klimáček ukázal, že je pripravený na podobne náročné výzvy. Domáci zápasník dokonal veľký obrat a tešil sa z víťazstva pomerom 3:2 na kolá. Váha do 60 kg tak rovnako už má spoznala svojho šampióna.

Klimáček (vpravo) v súboji s Holecom.
Klimáček (vpravo) v súboji s Holecom.

Aj v ostatných súbojoch sa bolo na čo pozerať a celý galavečer bol festivalom tvrdých výmen. Lukáš Mandinec tentoraz nezápasil o titul, no vrátil sa do akcie po nepríjemných zdravotných problémoch a hoci nebol spokojný s predvedeným výkonom, aj tak sa víťazne naladil na blížiacu sa obhajobu opasku majstra Európy, pričom tento duel ho čaká čoskoro v talianskom Miláne.

Adrián Ertel síce nedokázal vyhrať pred limitom, ale opäť preukázal svoje kvality a skutočnosť, že zápas trval celé tri kolá, ide hlavne za húževnatosťou a tvrdosťou Filipa Kotrusa. Ten sa za žiadnych okolností nemienil vzdať, ale Ertel je aj po sobote neporazený a zatiaľ čo najbližšie ho čaká zápas v Srbsku, už si vypýtal aj ďalší zápas v PML.

Na predzápasoch si pripísal veľmi cenný skalp Jakub Dobiáš. V dueli s vychádzajúcou hviezdou OFA Gymu Jacobom Mikulom sa napokon radoval z tesnej výhry na body a vzápätí sa odviazal v pozápasovom rozhovore.

Fanúšikovia sa už teraz môžu začať tešiť na ďalší galavečer, ktorý sa uskutoční v roku 2024 v českom Třinci. Potvrdeným dátumom je 3.2. 2024, ale konkrétne novinky, ktoré organizácia chystá spolu s návratom do "mesta draka" budú známe až v nasledujúcich týždňoch.

Výsledky PML 7:

Monika Chochlíková - Magdalena Pircher (O svetový titul WMC, Muaythai do 51 kg, 5x3 min)

Víťazka: Chochlíková v 1. kole na KO

Ondřej Malina - Juraj Tutura (O titul PML, Muaythai do 80 kg, 5x3 min) 

Víťaz: Tutura v 3. kole na KO

Rastislav Klimáček - Jan Holec (O titul PML, Muaythai do 60 kg, 5x3 min) 

Víťaz: Klimáček na body

Lukáš Mandinec - Tamasz Birics (Muaythai do 63 kg, 3x3 min)

Víťaz: Mandinec na body

Adrián Ertel - Filip Kotrus (Muaythai do 75 kg, 3x3 min)

Víťaz: Ertel na body

Jakub Dobiáš - Jacob Mikula (Muaythai do 73 kg, 3x3 min)

Víťaz: Dobiáš na body

Lukáš Cvecho - David Kohout (Muaythai do 63 kg, 3x3 min)

Víťaz: Kohout na body

Iveta Srncová - Lucie Neaguová (Muaythai do 69 kg, 3x3 min)

Víťazka: Neaguová na body

Roman Kučera - Matej Strapko (Muaythai do 65 kg, 3x3 min)

Víťaz: Kučera na body

Slobodan Vašič - Ján Kríž (Muaythai do 77 kg, 3x2 min)

Víťaz: Vašič v 2. kole na TKO

Daniel Ďuriš - Martin Košarek (K1 do 60 kg, 3x2 min)

Víťaz: Košarek na body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chochlíkovej výstavné KO, zásnuby a noví šampióni (Výsledky PML 7)