Khamzat Chimaev: Ak netrénujem trikrát denne, necítim sa dobre

Khamzat Chimaev.
Khamzat Chimaev. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|14. feb 2022 o 19:52 (aktualizované 14. feb 2022 o 19:53)

Talentovaný bojovník nepúta pozornosť médií len svojimi výkonmi.

PHUKET. Hoci má Čečenec Khamzat Chimaev má do dnešného dňa v americkej organizácii MMA iba štyri zápasy, svojím umením uchvátil ako bojovníkov, tak aj fanúšikov po celom svete.

Minulý týždeň sa k nemu vyjadrila hlavná hviezda štokholmského tímu All-Stars Gym Alexander Gustafsson, s ktorým mladý bojovník trénuje.

Dvojnásobný titulový vyzývateľ poloťažkej váhy UFC v relácii The MMA Hour prekvapil, keď sa nechal počuť, že Chimaev trénuje až päťkrát denne.

„On (Khamzat Chimaev) trénuje tvrdšie, než hocikto iný, s kým som trénoval. Nemá nič iné okrem života v gyme a zápasenia. Trénuje päťkrát denne. Naje sa, potom vyspí a tak trénuje, dookola to isté.

Keď som zápasil s Jonom Jonesom a ďalšími v minulosti ja, vtedy som trénoval trikrát denne a každý tréning som mal za sebou 20 kôl sparringu. Mal som neuveriteľnú kondíciu, ale tento chlap by ma prepracoval, on sa jednoducho nikdy neunaví,“ povedal v šou Gustafsson.

Ak ma moje telo dostatočne nebolí, necítim sa dobre

Kanál RT Sport sa v reakcii na Gustafssonove slová dostal v rozhovore s Khamzatom Chimaevom práve k téme jeho tréningovej rutiny.

26-ročný bojovník hovorí o dôležitosti tvrdého tréningu pred zápasom, aj keď priznáva, že to nie je možné dodržiavať počas celého roka.

Čo sa týka bežného režimu, dva-tri tréningy denne sú podľa Chimaeva ideálne.

Po zápasoch trénujem dva až trikrát denne. Teraz mám ale tri, štyri tréningy za deň. Človek dokáže veľa vecí. Existuje jedno miesto na svete, je to v Číne, môžete si to nájsť cez internet. Napríklad tam ľudia v rámci svojej práce prenášajú skaly holými rukami aj niekoľko kilometrov. Môj kouč mi to ukázal. Takto pracujú celý deň, len si to predstavte.

Ak počujem o tomto, prečo by som ja nemohol trénovať päťkrát za deň? Všetko je to v hlave. Floyd Mayweather vravel, že pred svojimi zápasmi trénoval aj päť hodín denne. Samozrejme nemôžete to tak robiť po celý rok, ale niekoľko mesiacov do zápasu môžete trénovať tvrdo a potom po súboji na mesiac zvoľniť. Nevydržím bez toho, aby som takto netrénoval.

Ak nemám dva, tri tréningy denne, ak netrénujem päť hodín, ak ma moje telo dostatočne nebolí, necítim sa dobre. Musím vedieť, že som urobil všetko, čo je v mojich silách, že som urobil svoju prácu dobre,“ uviedol Chimaev.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khamzat Chimaev: Ak netrénujem trikrát denne, necítim sa dobre