Chicago vyhralo nad Vancouvrom 7:2 a ostáva v hre

Hokejisti Chicaga prehrávajú v sérii s Vancouvrom 1:3.
Hokejisti Chicaga prehrávajú v sérii s Vancouvrom 1:3. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. apr 2011 o 06:39

Marián Hossa pomohol asistenciou k jasnej výhre Chicaga nad Vancouvrom. Gól Michala Handzuša Los Angeles nestačil.


NEW YORK. Úradujúci držiteľ Stanleyho pohára Chicago Blackhawks odvrátil v utorok prvý z mečbalov Vancouver Canucks v sérii 1. kola play-off Západnej konferencie, keď v domácom prostredí zdolal víťaza základnej časti hokejovej NHL hladko 7:2.

"Čierni jastrabi" rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Najväčšiu zásluhu na znížení stavu série hranej na štyri víťazstvá na 1:3 mal domáci center Dave Bolland, ktorý vsietil jeden gól a na ďalšie tri prihral. Bodoval i slovenský útočník Marián Hossa, keď v 54. min prihral Sharpovi na záverečný gól Chicaga. Jeho spoluhráč Tomáš Kopecký do zápasu nezasiahol.

V domácom prostredí sa naopak nedarilo Los Angeles, "králi" podľahli San Jose 5:6 po predĺžení, keď nedokázali udržať trojgólový náskok z prvej tretiny.

Hostia odpovedali gólovým uragánom v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej zvíťazili 5:2. Slovenský center v službách Kings Michal Handzuš zaznamenal jeden gól, presadil sa strelou príklepom v 19. min, keď zvyšoval na 3:0. "Žraloci" sa v sérii ujali vedenia 2:1.

NHL, 1. kolo play off:

Západná konferencia:

CHICAGO - VANCOUVER 7:2 (1:1, 4:0, 2:1)

Góly: 2. Bickell, 26. Campbell, 26. Keith, 35. Bolland, 39. Frolík, 43. Sharp, 54. Sharp (HOSSA) - 5. Salo, 57. D. Sedin. Brankári: Crawford - Luongo (Schneider), strely na bránku: 35:23, 21.757 divákov. Stav série: 1:3

Hrdinom zápasu sa stal mladý útočník Dave Bolland, ktorý sa vrátil do zostavy Chicaga po otrase mozgu, pričom si naposledy zahral 9. marca. Napriek tomu bol až pri štyroch góloch "jastrabov", keď jeden sám dal a na ďalšie tri prihral.

"Ani som nedúfal, že dosiahnem štyri body, len som veril, že vyhráme. Nakoniec som mal oboje, bola to dobrá noc," uviedol po zápase dvadsaťštyriročný center, ktorému lekári odobrili štart iba v utorok ráno. "Vedel som, že som pripravený. Pri takýchto zraneniach nechcete nič unáhliť, no ja som vedel, že som na sto percent v poriadku," dodal Bolland. Darilo sa aj jeho spoluhráčom z útoku. Michael Frolík zaznamenal gól a dve asistencie a Bryan Bickell strelil úvodný gól stretnutia. Ďalšie dva pridal Patrick Sharp, pričom na druhý mu v 54. minúte prihrával Hossa.

LOS ANGELES - SAN JOSE 5:6 pp (3:0, 2:5, 0:0 - 0:1)

Góly: 3. Mitchell, 3. Clifford, 19. HANDZUŠ, 21. Richardson, 34. Smyth - 24. Marleau, 27. Clowe, 34. Couture, 39. Clowe, 40. Pavelski, 64. Setoguchi. Brankári: Quick - Niemi (Niittymäki), strely na bránku: 22:36, 18.216 divákov. Stav série: 1:2

Handzuš v 19. minúte zvyšoval už na 3:0. Los Angeles malo dokonca už štvorgólový náskok, ktorý však trestuhodne premárnilo a "žraloci" nakoniec zvíťazili 6:5 po predĺžení. Rozhodol gól Devina Setoguchiho v 64. minúte, vďaka ktorému San Jose vedie v sérii 2:1.

"Určite nám to pozdvihne sebavedomie. Dnes si môžeme vychutnať túto výhru a zajtra budeme opäť drieť. Potrebujeme lepšie štarty do zápasov. Zajtra sa nám budú chcieť pomstiť za túto prehru," povedal strelec víťazného gólu. "Žraloci" vyrovnali zápas v druhej tretine, keď strelili až päť gólov. "V druhej časti to bolo naozaj veľmi zlé. Prehrali sme si to sami. Zapríčinili to aj dlhé striedania. Boli tam momenty, keď sme nemohli vystriedať najmä obrancov a niektorí hráči tam ostali aj dve a pol minúty. Potom sú hráči vyčerpaní a robia chyby," zdôraznil tréner Los Angeles Terry Murray.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago vyhralo nad Vancouvrom 7:2 a ostáva v hre