Chicago odvolalo trénera Scotta Skilesa

SITA|25. dec 2007 o 11:21

DEERFIELD 25. decembra (SITA, AP) - Klub zámorskej basketbalovej NBA Chicago Bulls prepustil v pondelok zo svojich služieb trénera Scotta Skilesa. Dôvodom boli slabé výkony tímu, keď Bulls z 25 zápasov ...

DEERFIELD 25. decembra (SITA, AP) - Klub zámorskej basketbalovej NBA Chicago Bulls prepustil v pondelok zo svojich služieb trénera Scotta Skilesa. Dôvodom boli slabé výkony tímu, keď Bulls z 25 zápasov vyhrali len 9 a z posledných 4 duelov prehrali 3, takže vo Východnej konferencii patria k najslabším mužstvám. "Cítil som, že sa niečo stane. Netušil som však, či pôjdu preč hráči alebo tréner," reagoval na odvolanie Skilesa jedna z chicagských opôr Luol Deng.

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale v súčasnosti veľmi potrebné," zdôvodnil zmenu na trénerskom poste generálny manažér "býkov" John Paxson. "Scott nám pomohol v ťažkých chvíľach a pomohol získať späť rešpekt, za čo som mu vďačný." Vedenie Chicaga zatiaľ neoznámilo meno Skilesovho nástupcu. Doterajší kormidelník viedol Bulls od novembra 2003, keď na lavičke vystriedal Billa Cartwrighta. Skiles bol už na odchode z Chicaga v júni 2005, ale po konzultáciách s majiteľom klubu Jerrym Reinsdorfom sa dohodol na predĺžení zmluvy o ďalšie štyri roky, počas ktorých mal zarobiť 16,5 milióna dolárov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Chicago odvolalo trénera Scotta Skilesa