Chicago nezačne play-off doma, Hossa verí, že to tím neovplyvní

Marián Hossa je jedným z kľúčových hráčov Chicaga Blackhawks.
Marián Hossa je jedným z kľúčových hráčov Chicaga Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. apr 2015 o 11:40

Chicago prehralo tri zápasy v rade, v ktorých strelilo len tri góly.

ST. LOUIS. Hokejisti Chicaga Blackhawks nastupovali na štvrtkový zápas v St. Louis s vedomím, že môžu ešte útočiť na divízny titul i byť na niektorej z nižších priečok v tabuľke základnej časti.

Po prehre 1:2 v Scottrade Centre je jasné, že Blackhawks stratili pre úvod play-off výhodu domáceho prostredia a sériu prvého kola budú začínať u súperov.

Prehrali tretí raz v rade

Blues si poistili titul v Centrálnej divízii, Blackhawks v nej skončia najlepšie na treťom mieste, keďže sa už nedostanú ani pred Nashville.

"Musíme sa s tým vyrovnať. Verím, že to nebude mať žiaden vplyv na nás," povedal v rozhovore pre Chicago Tribune Hossa, ktorý so spoluhráčmi prehral tretíkrát v rade.

V prvom kole play-off budú Blackhawks hrať pravdepodobne so St. Louis alebo Nashvillom, séria s Anaheimom je veľmi málo pravdepodobná. Ak získajú v sobotu v Colorade aspoň bod, potom definitívne nastúpia proti Nashvillu.

"V minulosti sme mnohokrát začínali play-off u súpera. Nie je to nič nové, musíme byť pripravení," uviedol tréner Joel Quenneville.

Musia sa zlepšiť v ofenzíve

Blackhawks strelili v posledných troch zápasoch len tri góly a všetky prehrali. Vo vyraďovacej časti sa musia zlepšiť v ofenzíve, ak chcú byť úspešní. S Blues prehrali dvakrát za päť dní.

"Boli to náročné zápasy. Nie sme spokojní s výsledkami. Uvidíme, čo sa bude teraz diať. Máme jeden zápas na to, aby sme sa pripravili na play-off," doplnil pre Chicago Tribune Marián Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago nezačne play-off doma, Hossa verí, že to tím neovplyvní