Chelsea chce Marka Hamšíka

SITA|25. okt 2009 o 13:12

Anglický futbalový veľkoklub Chelsea FC prejavil veľký záujem o slovenského reprezentačného stredopoliara.

LONDÝN. Anglický futbalový veľkoklub Chelsea FC prejavil veľký záujem o slovenského reprezentačného stredopoliara Marka Hamšíka.

Vedenie “The Blues” je podľa britských médií pripravené zaplatiť za 22-ročného špílmachra talianskeho SSC Neapol až 18 miliónov libier.

Chelsea chce v januári 2010 minúť na nové posily celkovo viac ako 30 miliónov britských libier. Najbližší zimný prestupový termín totiž môže byť na dlhšie obdobie pre londýnsky veľkoklub posledným, v ktorom môže pritiahnuť na Stamford Bridge nových hráčov.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) totiž potrestala Chelsea za navádzanie Gaëla Kakutu na porušenie zmluvy s jeho predchádzajúcim zamestnávateľom RC Lens zákazom nakupovania nových futbalistov v dvoch prestupových obdobiach.

Trest mal platiť na zimu 2010 a leto 2010, no vedenie Chelsea sa obrátilo na Športový arbitrážny súd (CAS) so žiadosťou o posunutie tohto zákazu. Pravdepodobne preto budú môcť Londýnčania nakupovať ešte aj v januári 2010 a ich najväčšou prioritou má byť práve Marek Hamšík.

Okrem autora piatich presných zásahov v aktuálnej sezóne talianskej Serie A má Chelsea záujem aj o holandského krídelníka Rafaela van der Vaarta z Realu Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea chce Marka Hamšíka