Chelsea by stálo sťahovanie viac ako rekonštrukcia Stamford Bridge

TASR|9. mar 2012 o 15:28

Prekážkami pri rozširovaní štadióna sú okrem iného dve chránené oblasti z juhu a východu štadióna a jeho susedstvo vedľa dvoch trás železníc.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Chelsea Londýn by stálo presťahovanie sa zo Stamford Bridge viac peňazí, ako rekonštrukcia ich súčasného stánku na kapacitu 60.000 divákov. V piatok o tom informovala mestská rada.

Rada je navyše presvedčená, že spomenutý štadión je historickou pamiatkou a bolo by preto vhodné, aby na ňom Londýnčania pôsobili aj naďalej.

Vedenie "The Blues" však minulý týždeň informovalo, že zvýšenie kapacity na 60.000 miest "má malú šancu uspieť" a plánovacie riziká sa zdajú "neprekonateľné".

Prekážkami pri možnom rozširovaní štadióna sú tiež dve chránené oblasti z juhu a východu štadióna a jeho susedstvo vedľa dvoch trás železníc. V blízkosti štadióna je navyše niekoľko chránených pamiatok, cintorín a viacero rezidenčných budov.

Súčasná kapacita Stamford Bridge je 42-tisíc divákov. "Náklady na jedno sedadlo pri rozširovaní kapacity sú veľmi vysoké," doplnilo na svojom webe vedenie klubu.

Kapacita štadióna finančne znevýhodňuje Chelsea v porovnaní s inými klubmi a veľkými rivalmi z Premier League Manchestrom United (kapacita štadióna 76 000 divákov) a Arsenalom (60 000).

Podľa predstaviteľov mestskej časti Hammersmith a Fulham je zotrvanie na súčasnom pôsobisku možné.

"Stamford Bridge je historickým domovom Chelsea už 107 rokov a rada verí, že bude ich aj budúcim domovom. Chceme, aby Chelsea zostala na Stamford Bridge. Ak nie, tak to nebude možné bez negatívneho vplyvu na miestnych ľudí. Zvýšenie kapacity by im pomohlo udržať si pozíciu popredného európskeho klubu. Nemôžeme komentovať finančné závery Chelsea Londýn, ale presťahovanie z Fulhamu by ich vysoko pravdepodobne stálo viac, ako 600 miliónov libier, ktoré by mala stáť rekonštrukcia," uvádza sa vo vyhlásení rady.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea by stálo sťahovanie viac ako rekonštrukcia Stamford Bridge