Chcel uškrtiť priateľku. Kings stopli kontrakt českého brankára

(Autor: Twitter)
TASR|19. nov 2015 o 10:00

Údajne sa priateľke vyhrážal zabitím, takisto ju škrtil, pritlačil k stene a niekoľkokrát udrel. Český brankár Patrik Bartošák čelí obvineniu z ťažkého zločinu domáceho násilia.

LOS ANGELES. Vedenie klubu NHL Los Angeles Kings pozastavilo kontrakt s českým brankárom Patrikom Bartošákom. Ten sa mal podľa zámorských médií dopustiť ťažkého zločinu domáceho násilia.

Ako informoval denník New Hampshire Union Leader, Bartošák sa snažil v pondelok uškrtiť svoju o dva roky mladšiu priateľku. Polícia ho obvinila z napadnutia druhého stupňa.

Kings uviedli, že suspendácia zmluvy je prvým krokom k zbieraniu informácií o celom incidente.

Bartošák sa ocitol v predsezónnom kempe Kings aj s Petrom Budajom.

Dvadsaťdvaročný brankár patrí losangeleskej organizácii, pôsobí na farme v nižšej súťaži AHL. V uplynulej sezóne pomohol rezervnému tímu Manchester Monarchs k triumfu v AHL a získal prestížny Calderov pohár.

Pre zranenie v súčasnosti nechytá a na farme Ontario Reign sa chopil úlohy jednotky Slovák Peter Budaj.

Bartošák stále čaká na premiéru v profilige. Po pondelňajších udalostiach je však možné, že sa vysnívaného štartu už nikdy nedočká.

patrik_res.jpg

Bartošák reprezentoval na prelome rokov Česko na juniorských MS. FOTO - TASR/AP.

Mladý Čech sa údajne vyhrážal priateľke zabitím. Takisto ju škrtil, pritlačil k stene a niekoľkokrát udrel. Polícia ho prepustila na kauciu vo výške desaťtisíc dolárov. Súd by sa mal začať 16. decembra.

Medzitým sa nemôže k priateľke priblížiť ani ju kontaktovať, čo však urobil hneď po incidente, keď jej poslal textovú správu. "Je to veľmi vážne obvinenie. Také správanie nebudeme tolerovať," uviedlo vedenie Kings vo vyhlásení.

V organizácii LA už nedávno riešili domáce násilie hráča. Ruského obrancu Vjačeslava Vojnova odsúdili za napadnutie manželky. Po trojmesačnom väzení rozviazal kontrakt s Kings a vrátil sa do KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chcel uškrtiť priateľku. Kings stopli kontrakt českého brankára