Chce sa vrátiť a byť s rodinou. Minsk stále bojuje o Pokoviča

Ľubomír Pokovič pôsobí v Minsku od roku 2012. A urobil si veľmi dobré meno.
Ľubomír Pokovič pôsobí v Minsku od roku 2012. A urobil si veľmi dobré meno. (Autor: TASR)
SITA|22. mar 2015 o 09:29

Povedal nám, že po troch rokoch práce v Minsku túži žiť doma. Robíme všetko možné, aby jeho život v Minsku bol maximálne komfortný ako doma, povedal generálny manažér Dinama.

MINSK. V bieloruskom klube Dinamo Minsk stále čakajú na rozhodnutie slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča, či bude pokračovať na jeho lavičke v Kontinentálnej hokejovej lige.

Od rozhodnutia úspešného Slováka sa budú odvíjať ďalšie personálne kroky bieloruského tímu.

"Ľubomír si zobral čas na rozmyslenie, ale ešte sa nerozhodol. Rokujeme," priznal v rozhovore pre Tut.by generálny manažér Dinama Vladimir Berežkov.

"Chcel by som zdôrazniť, že sa nebavíme o peniazoch. Pokovič si nedáva žiadne podmienky. Hovorí, že si len chce dať pauzu, byť doma pri rodine. Mám však pocit, že dôležitú úlohu hrá motivácia čisto športového charakteru."

Minsk má za sebou úspešnú sezónu. Skončil v hornej polovici tabuľky Západnej konferencie a postúpil do play-off. Tam vypadol s Jokeritom Helsinki.

O Pokoviča vďaka vydarenej sezóne môže byť záujem aj v iných kluboch KHL.

"Všetko je možné, ale som si istý, že je k nám úprimný," priznal Berežkov.

"Svojou prácou mohol zaujať iné kluby, ale povedal nám, že príčina nie je v klube, ale v túžbe žiť po troch rokoch práce v Minsku doma. Robíme všetko možné, aby život Ľubomíra v Minsku bol maximálne komfortný ako doma."

V Bielorusku má Pokovič výborné meno. Minsk viedol už v rokoch 2005 až 2007. V roku 2012 sa do Dinama vrátil najskôr ako asistent. A po vyše roku postúpil na post šéfa realizačného tímu.

V minulosti viedol aj nemecké kluby Bremerhaven a Neuwied, český Třinec či Slovan Bratislava. Dlhé roky bol asistentom v slovenskej reprezentácii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Chce sa vrátiť a byť s rodinou. Minsk stále bojuje o Pokoviča