Chceli ho získať už pred rokom a pol. Mihalík prestupuje zo Slavie do Poľska

Jaroslav Mihalík.
Jaroslav Mihalík. (Autor: TASR)
SITA|5. jan 2017 o 12:57

Slovenský mládežnícky reprezentant bude hosťovať v Cracovii Krakov.

KRAKOV. Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jaroslav Mihalík bude pokračovať v aktuálnej sezóne v poľskom prvoligovom klube Cracovia Krakov.

Kmeňový hráč Slavie Praha absolvoval lekárske testy a v Krakove bude hosťovať do konca sezóny 2016/2017 s možnosťou následného trvalého prestupu.

Transfer vo štvrtok popoludní potvrdili oba kluby.

Dvadsaťdvaročný Mihalík v tomto ročníku odohral za Slaviu deväť ligových zápasov a strelil jeden gól. Väčšinou naskočil do diania z lavičky náhradníkov. Dve vystúpenia a jeden presný zásah pridal v národnom pohári.

Do Edenu prišiel vlani v januári z MŠK Žilina.

"Som veľmi rád, že sa môžem pripojiť ku Cracovii. Chcem tímu pomôcť k čo najlepšiemu umiestneniu v tabuľke dobrou hrou a strelenými gólmi. Dúfam, že budem pravidelne nastupovať," skonštatoval Mihalík po podpise zmluvy pre web krakovského klubu.

Tréner Cracovie Jacek Zieliňski dodal: "Chceli sme ho získať už v júli 2015. Do nášho kádra veľmi dobre pasuje, pretože môže hrať na pravom aj ľavom krídle."

Členmi kádra Cracovie sú aj Slováci Erik Jendrišek, Tomáš Vestenický a Milan Dimun. Cracovii patrí po jesennej časti aktuálnej sezóny štrnásta priečka v šestnásťčlennom pelotóne tamojšej Ekstraklasy. Na ôsme miesto, ktoré zaručí účasť v nadstavbovej skupine o titul, má päťbodové manko.

Súpermi Slovákov v základnej A-skupine tohtoročných ME "21" rokov v Poľsku (16. - 30. 6.) budú futbalisti Anglicka, obhajcu prvenstva Švédska a aj domáci výber.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chceli ho získať už pred rokom a pol. Mihalík prestupuje zo Slavie do Poľska