Chára si premiérový hetrik vychutnal, napodobnil Bondru

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: ap)
SITA|18. jan 2011 o 12:25

"Je krásne povedať si: ´Podarilo sa mi to, dosiahol som hetrik´," uviedol spokojný Chára.

"Je krásne povedať si: ´Podarilo sa mi to, dosiahol som hetrik´," uviedol po dueli s Carolinou spokojný Chára.

BOSTON. Hokejový obranca Zdeno Chára dosiahol v pondelňajšom stretnutí Boston - Carolina svoj premiérový hetrik v zámorskej NHL. Tridsaťtriročný najvyšší bek v celej profilige prispel troma gólmi k hladkému víťazstvu Bruins nad Hurricanes 7:0.

Na prvý trojgólový zápas musel čakať 892 duelov. V tejto sezóne má Chára na konte už 10 presných zásahov. Odchovanec trenčianskeho hokeja pritom dosiahol 6 z týchto gólov v ostatných 10 vystúpeniach. Dva z troch najčerstvejších zaznamenal v presilovej hre, na bránku Hurricanes vyslal dovedna 7 striel. Slovenského kapitána Bostonu vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Zo Slovákov v NHL v ročníku 2010/2011 predtým odohral trojgólový zápas iba útočník Marián Gáborík - hneď dvakrát.

V minulosti sa mu stalo, že namiesto tretieho gólu nastrelil žŕdku

"Je krásne povedať si: ´Podarilo sa mi to, dosiahol som hetrik´," uviedol spokojný Chára, ktorý v najstaršej severoamerickej profesionálnej súťaži pôsobí už 13. sezónu, a s úsmevom pokračoval:

"Viackrát sa mi v minulosti stalo, že som mal na konte dva góly a trafil som tiež žŕdku. Tentoraz sa mi pošťastilo pridať aj tretí gól." Z úspechu svojho kapitána sa tešili aj jeho spoluhráči. "Rýchlo sa mu podarilo zaznamenať dva góly a bolo fajn, že napokon pridal aj ten tretí," skonštatoval gólman Tim Thomas.

Zdeno Chára sa zapísal do štatistík klubu, keď sa stal iba štvrtým obrancom v histórii Bruins, ktorému sa podarilo dosiahnuť hetrik. V minulosti trikrát v jednom zápase skórovali zo zadákov Bobby Orr, Ray Bourque a Glen Wesley.

"Je to úplne zvláštny pocit šťastia. Ale na druhej strane, ak sa pozriete na niektorých veľkých hráčov, ako napríklad na Nicklasa Lidströma z Detroitu, vidíte, že premiérový hetrik dosiahli po 1300 až 1400 zápasoch."

"Moje veľké ďakujem patrí spoluhráčom, pretože mi prihrávali do pozícií, z ktorých som mohol strieľať a skórovať," uviedol pre klubovú internetovú stránku Chára, ktorý prvé dva góly dosiahol v úvodnej a posledný v tretej tretine.

Spoluhráči chceli kapitánovi uľahčiť dosiahnutie hetriku

Cestu za tretím gólom chceli Slovákovi uľahčiť aj jeho spoluhráči. "Hovorili sme o tom medzi sebou, ale s ním nie. Vždy, keď niekto dá dva góly, tak mu chcete dopriať aj tretí. Musia to byť skvelé pocity, ak dosiahnete hetrik po toľkých rokoch v lige," uviedol pre internetovú stránku Bruins útočník Shawn Thornton.

Chára po treťom góle reagoval naňho netypicky a dosť emocionálne. Najskôr zdvihol ruky a potom naznačil, že hádže klobúk na ľad. Na jeho presný zásah okamžite zareagovali aj fanúšikovia a na ľade pristáli ich šiltovky.

"Videl som, že to raz spravil Peter Bondra a ja som si to zapamätal. Ak ešte dosiahnem hetrik, chcem urobiť to isté. Bol som jednoducho šťastný," priznal pre Boston Herald Chára, ktorý však na ďalší hetrik nemyslí. Pre kapitána slovenskej reprezentácie na ZOH 2010 je prioritou niečo iné.

"Je to síce pekné, ale dôležitejšie sú pre mňa víťazstvá celého tímu a moja dobrá hra v defenzíve. To je moja práca, ja musím umlčať elitné útoky súpera. Som na to viac hrdý. Osobne nečakám ďalší v blízkej dobe hetrik," doplnil Chára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára si premiérový hetrik vychutnal, napodobnil Bondru