Chára sa stará, aby sa nám darilo, tvrdí Thornton

TASR|26. mar 2011 o 13:10

Napriek neľahkému obdobiu v hokejovej NHL zostáva obranca Zdeno Chára pre svojich spoluhráčov z Bostonu vzorom profesionála.

BOSTON. Napriek neľahkému obdobiu v NHL zostáva obranca Zdeno Chára pre svojich spoluhráčov z Bostonu vzorom profesionála. Po poslednom zápase s Montrealom Canadiens (7:0), v ktorom kapitán Chára zaznamenal tri asistencie, to uviedol útočník Bruins Shawn Thornton.

Zámorské média sa neustále vracajú k súboju zo začiatku marca, pri ktorom Chára natlačil na mantinel Maxa Paciorettyho. Hráča Montrealu musela odviesť do nemocnice sanitka. Od spomínaného stretnutia, v ktorom Habs vyhrali 4:1, si však Chára zapísal do osobnej štatistiky 10 kanadských bodov v siedmich dueloch.

"On sa stará o to, aby sa všetkým dobre darilo. Ale keď sa raz zatvoria dvere kabíny a ideme na ľad, tak ho nič nezaujíma okrem hokeja," povedal Thornton na adresu Cháru a dodal: "Skutočne, v momente zápasu nie je vôbec podstatné, čo sa deje u neho doma alebo v jeho rodine. Tlačí nás k tomu, že keď ideme na ľad, tak musíme na 60 minút všetko vypustiť. U neho ma to však neprekvapuje. Pamätám sa, že keď sa mu počas play off narodilo dieťa, tak na ňom neboli vidieť nedostatok spánku a podobné veci. Je skutočným profesionálom a verím, že sa prenesie cez neľahké obdobie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa stará, aby sa nám darilo, tvrdí Thornton