Chára nešťastne zlomil nos spoluhráčovi

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: TASR)
TASR|16. jan 2011 o 10:53

Hokejisti Bostonu Bruins prišli v sobotňajšom zápase zámorskej NHL proti Pittsburghu Penguins (2:3) nielen o body, ale aj o nádejného obrancu Stevena Kampfera.

BOSTON.

Dvadsaťdvaročný zadák nedohral stretnutie po tom, čo ho na začiatku druhej tretiny nešťastne zasiahla do tváre hokejka slovenského spoluhráča Zdena Cháru a zlomila mu nos.

Odsedel si to Dupuis

Z prvého pohľadu sa zdalo, že Kampfera trafil útočník "tučniakov" Pascal Dupuis, no opakovaný záznam odhalil zásah Chárovej čepele. Rozhodcovia však tento kamerový záber nemali k dispozícii a situáciu vyhodnotili nesprávne. Protesty Dupuisa, ktorý za cudzí zákrok inkasoval trest na 2+2 minúty, boli márne.

"Nie som si stopercentne istý, ale myslím si, že to bola moja hokejka, čo Steveyho udrela. Bolo to v súboji a vzniklo to veľmi nešťastnou náhodou," potvrdil Chára pre boston.com.

Citeľná strata

Scéna plná krvi, ktorá sa rinula z tváre mladého obrancu, samozrejme nikoho nepotešila. Kampfera neochránil od zranenia ani poltvárový plexisklový kryt. Z prvých lekárskych vyšetrení nie je jasné, ako dlhá prestávka ho čaká.

"Zatiaľ doktori prišli len na to, že má zlomený nos. Chceme sa uistiť, že skontrolujú úplne všetko," uviedol tréner "medveďov" Claude Julien.

Pre Bruins by to bola pomerne veľká strata, keďže defenzívne rady už predtým výrazne oslabili zranenia Marka Stuarta a Andrewa Ferencea. Kampfer, ktorého hokejovým tútorom je práve slovenský kapitán, odohral za Boston od decembrového príchodu z farmy 18 zápasov s bilanciou 4 góly a 2 asistencie.

"Hral skutočne dobre a dalo sa na neho spoľahnúť. Vzhľadom na jeho výkony by to bola veľká strata. Dúfame, že bude v poriadku," dodal Chára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára nešťastne zlomil nos spoluhráčovi