Chára má nový kontrakt, predĺžil o sedem rokov

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: sita)
Tomáš Prokop|9. okt 2010 o 16:58

Kapitán Bostonu Bruins podpísal s tímom novú zmluvu. Tá mu ročne vynesie 6,5 až 6,8 milióna dolárov.

PRAHA. Zdeno Chára ostane v Bostone podľa všetkého do konca kariéry. V sobotu sa dohodol s vedením Bruins na predĺžení kontraktu o sedem rokov.

"Som šťastný, že budem pokračovať v drese Bostonu. Cítim sa tu skvele a veľmi túžim po tom, aby som do mesta priniesol Stanleyho pohár," rozhovoril sa odchovanec trenčianskeho hokeja.

Podľa vlastných slov je slovenský bek spokojný s dĺžkou kontraktu. "Presne takýto dlhodobý kontrakt som si predstavoval. Hokej by som však hral rád aj po štyridsiatke," dodal. "K dohode sme boli blízko posledné týždne a vyšlo to nakoniec tak symbolicky, že definitíva prišla, kde som začal svoju profesionálnu kariéru.

Podpis zmluvy s najvyšším hráčom histórie NHL oznámil generálny manažér Bostonu Peter Chiarelli. "Bol som presvedčený, že sa so Zdenom dohodneme, bolo treba dotiahnuť len posledné detaily. Spolu s Patricom Bergeronom, ktorý predĺžil kontrakt pred pár dňami sú základnými piliermi nášho tímu a na tom budeme stavať aj v najbližších rokoch, uviedol Chirelli.

Tridsaťtriročný Slovák vstupuje do 13. sezóny v profilige a piatej v Bostone, kde v predminulej sezóne získal aj Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára má nový kontrakt, predĺžil o sedem rokov