Chára je najlepším obrancom profiligy podľa nhl.com

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. mar 2013 o 14:09

Oficiálna stránka NHL určila kapitána Bostonu za najlepšieho obrancu v lige. Podľa odborníkov sa proti Chárovi najťažšie pripravuje taktika.

BRATISLAVA. Až polovica odborných pracovníkov NHL.com považuje Zdena Cháru za najlepšieho obrancu kanadsko-americkej súťaže. V internom hlasovaní, ktoré prezentovala internetová stránka mediálnej siete CBS, dalo kapitána mužstva Boston Bruins na prvú priečku až päť z desiatich expertov.

Pred Sheom Weberom

Celkovo nazbieral slovenský reprezentant 71 bodov, o osem viac ako druhý Shea Weber z Nashvillu.

„Je víťaz Norrisovej trofeje z roku 2009. Téneri súperov majú veľmi náročnú úlohu pri skladaní ostavy a určovaní taktiky, pretože kouč Claude Julien ho môže nechať hrať aj polovicu duelu. Ak je Chára na ľade, pod jeho nadvládou je bez problémov aj polovica hracej plochy,“ uviedol v článku na NHL.com Corey Massiak.

Kandidát na trofej

Slovák je v hre o druhý zisk Norrisovej trofeje vďaka skvelým schopnostiam, ktoré sa u podobne vysokých hráčoch často nevidia. „Cháre je unikátny príklad vysokého obrancu s výborným korčuľovaním a prácou hokejkou. Ťažko by ste v histórii hľadali niekoho podobného,“ dodáva sa v článku na nhl.com.

Kapitán strieborného tímu z posledných majstrovstiev sveta bol v hre o Norrisovu torfej aj vlani. Predstihol ho však obranca Ottawy Karlsson, ktorý nazbieral v 81 zápasoch skvelých 78 bodov.

Okrem Cháru či Webera sa v spomenutom hlasovaní objavili aj ďalšie mená - Erik Karlsson, Alex Pietrangelo, či Duncan Keith.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára je najlepším obrancom profiligy podľa nhl.com