Česko
Česko
EURO 2024
26.06.2024, Skupina F
1 - 2
0:0
Turecko
Turecko

Mariáš ako v juhoamerickej lige. Rozhodca bol namyslený, chcel byť muž zápasu, vravel Souček

Antonín Barák dostal červenú kartu už v 20. minúte.
Fotogaléria (31)
Antonín Barák dostal červenú kartu už v 20. minúte. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|27. jún 2024 o 11:35

Česi získali iba jeden bod. Na EURO 2024 končia.

HAMBURG. Bol to zápas ich životov. Súboj, v ktorom potrebovali zvíťaziť.

Kľúčový duel skupiny F na EURO 2024 (ME vo futbale) však pre futbalistov Česka dopadol fiaskom. Už v 20. minúte uvidel červenú kartu Antonín Barák a Česi dohrávali proti Turkom desiati.

Zaujímavosťou je, že práve Barák v predzápasových rozhovoroch upozorňoval, aby sa jeho mužstvo nedalo vyprovokovať...

Souček: Krivda tam je

Rumunský arbiter István Kovács rozdával karty jedna radosť. Celkovo ich vytiahol až devätnásť, čo sa nevidí ani v súbojoch juhoamerickej ligy.

„Rozhodca bol namyslený, chcel byť muž zápasu,“ nedával si servítku pred ústa kapitán českého výberu Tomáš Souček.

Rumun podľa neho duel vôbec nezvládol. Správny rozhodca je vraj ten, ktorý nie je vidieť.

„Mrzí ma to. Na Eure zaviedli skvelú vec, že ​​sa chceli baviť len s kapitánmi, čo je fajn. Lenže rozhodca bol tak namyslený, že sa nechcel baviť ani s nami.

Riešil som to s tureckým kapitánom päť minút pred koncom. Lenže tento arbiter chcel byť mužom zápasu, čo nás mrzí.

Fotogaléria zo zápasu Česko - Turecko na EURO 2024 (skupina F)

Krivda tam je. Ale nie je to len o tom. Bolo tam tiež plno situácií, ktoré sme nevyriešili dobre v našom aj ich vápne,“ dodal.

Na ihrisku miestami nebolo vidieť, že Turkov je viac. V 51. minúte ich však poslal do vedenia Hakan Calhanoglu.

Česku sa podarilo v 66. minúte zásluhou Tomáša Součeka vyrovnať na 1:1, no unavených Čechov dorazil v nadstavenom čase Cenk Tosun – 2:1.

„Nedialo sa to prvý zápas. Už s Portugalskom sme mali mať faul v poslednej minúte, aj s Gruzínskom to od rozhodcu nebolo úplne ono.

Je to najväčší turnaj v Európe, ale objavilo sa tam viac momentov proti nám. Druhá vec samozrejme je, že sme napríklad s Gruzínskom mali niekoľko šancí, ktoré sme mali premeniť a vyhrať,“ uviedol Souček.

Tabuľka skupiny F na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Hašek: Hrozná škoda

Česi získali v F-skupine iba bod a skončili poslední. Ich sklamanie bolo enormné.

„Ja sa k rozhodcom nebudem a nechcem vyjadrovať. Vy - médiá máte vždy pravdu, rozhodca ju má vždy nakoniec tiež. Tam nie je šanca niečo zmeniť...,“ neskrýval sklamanie tréner Česka Ivan Hašek.

Najviac ho mrzela remíza s Gruzínskom, ktorá podľa neho stála Česko postup.

Ideme domov, je to neúspech, mohli sme ísť ďalej... Takže áno, som naštvaný, smutný a je mi chlapcov ľúto. Odviedli veľmi dobrý výkon, hrali na hranici sebaobetovania až do poslednej minúty. Hrozná škoda…,“ dodal.

Zápas ovplyvnilo spomínané vylúčenie Baráka, po ktorom hrali Česi desiati. Ten mal v šatni hlavu v dlaniach a bol z vylúčenia nešťastný.

„Sám sa potrestal, nie je mu príjemne. Musí sa z toho dostať, také veci sa môžu stať. Určite je mu to ľúto, už sa s tým bohužiaľ nedá nič robiť,“ vravel Hašek.

V televíznom rozhovore si neodpustil štipľavú poznámku: „Ešte som nezažil, aby sa rozhodca v tuneli potľapkával s hráčmi a funkcionármi súpera.“

Hašek vystriedal Jaroslava Šilhavého na lavičke Česka v januári 2024. Postup na EURO teda s tímom nevybojoval, čo podľa viacerých expertov mohlo zohrať rolu pri neúspechu tímu.

„Tréner Ivan Hašek je pri mužstve krátko, aby mu dal hernú tvár. Zaslúžene sme nepostúpili, pretože sme ukázali málo hernej kvality. Prial by som si, aby tento nepostup bol motor pre český futbal,“ uviedol expert TV Markíza a tréner Podbrezovej Roman Skuhravý.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Mariáš ako v juhoamerickej lige. Rozhodca bol namyslený, chcel byť muž zápasu, vravel Souček