České Budějovice v kríze, Bokroš zostáva na lavičke

SITA|20. okt 2008 o 10:05

Hokejisti Mountfieldu České Budějovice sú v kríze, posledných sedem zápasov v českej extralige nevyhrali a najbližšie ich čaká v stredu súboj Ligy majstrov so Slovanom.

ČESKÉ BUDĚJOVICE. Hokejisti Mountfieldu České Budějovice sú v kríze, posledných sedem zápasov v českej extralige nevyhrali a najbližšie ich čaká v stredu súboj Ligy majstrov so Slovanom Bratislava. Tréner Juhočechov Ernest Bokroš aj napriek posledným neúspechom má zatiaľ stoličku pevnú. Vedenie klubu to už deklarovalo počas minulého týždňa. "Som človekom, ktorý kým bude mať šancu, tak bude bojovať.

Keď mi ju vezmú, už s tým nič neurobím,“ povedal po nedeľňajšom zápase v Litvínove a prehre 1:5 pre hokej.cz Bokroš. Jeho tím herne za súpermi nezaostáva, trápi sa predovšetkým v koncovke. Súperi České Budějovice často chvália za predvedenú hru. "Čo na tom, že nás niekto pochváli, že hráme dobre. To platí v krasokorčuľovaní, kde niekto vytiahne známky a ohodnotí náš estetický výkon. Hokej je o góloch a my sme ich dali minimum. Stále rozmýšľame, ako zlepšiť produktivitu. Pomôže nám len to, keď vyhráme,“ uviedol pre hokej.cz Bokroš. Asistent

trénera Jána Filca v tíme majstrov sveta 2002 si tlak na svoju osobu nepripúšťa, snaží sa v tréningoch a v zápasoch na striedačke odviesť maximum. Podľa jeho slov už nebudú v Budějoviciach žiadne trejdy. Neúspechy však zaťažujú aj jeho nervový systém. "Keby som bol trénerským nováčikom, tak ma už vezú na nosidlách. To sú infarktové situácie. Bohužiaľ, človek sa musí pozerať dopredu. Musíme hrať a snažiť sa stretnutia strhnúť na svoju stranu,“ dodal pre hokej.cz Bokroš.

Nachádzate sa tu:
Domov