České biatlonistky ovládli preteky Svetového pohára, Slovenky nedobehli

Štafeta Česka zľava Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Jitka Landová a Eva Puskarcčíková
Štafeta Česka zľava Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Jitka Landová a Eva Puskarcčíková (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. jan 2015 o 15:46

Po osemnástich rokoch vyhrali Češky preteky štafiet vo Svetovom pohári.

OBERHOF. Program Svetového pohára v biatlone pokračoval prvými novoročnými pretekmi v nemeckom Oberhofe. V štafetách žien 4. kola na 4x6 km trati zvíťazili Češky v zložení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová, Veronika Vítková pred Francúzkami (+8,9) a Bieloruskami (+1:06,8).

Tri trestné okruhy

Slovenské kvarteto s Paulínou Fialkovou, Janou Gerekovou, Natáliou Prekopovou a Martinou Chrapánovou do cieľa po strate jedného okruhu do cieľa nedobehlo.

Slovenkám nevyšla streľba, keď na trestný okruh zo štvorice nemusela ísť iba Paulína Fialková na prvom úseku. Odovzdávala na 12. mieste.

Postupne sa však štafeta prepadávala. Na poslednom úseku si Martina Chrapánová (0+2, 1+3) trestným okruhom v stojke zmarila šancu dôjsť do cieľa. Slovenky skončili súťaž s bilanciou 3 trestné kolá a 18 dobíjaní.

Soukalová si po Vianociach nebola istá formou

Češky vyhrali štafetu iba po tretí raz v histórii. Naposledy s im to podarilo pred osemnástimi rokmi v Kontiolahti.

"Bolo to náročné. Na poslednej streľbe som bola značne nervózna, lebo som veľmi túžila zvíťaziť," uviedla po pretekoch česká finišmanka Vítková pre server Biathlonworld.

"Nebola som si vôbec istá svojou formou v prvých pretekoch po Vianociach. Spočiatku som mala dosť síl, ale v závere som už pohľadom približovala cieľ," skonštatovala ďalšia členka víťazného tímu Gabriela Soukalová.

Výsledky

štafety žien na 4x6 km: 1. Česko (Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová, Veronika Vítková) 1:16:56,0 (0 tr. okr.+7 dobíjaní), 2. Francúzsko +8,9 (0+8), 3. Bielorusko 1:06,8 (1+8), 4. Nórsko 1:12,7 (1+10), 5. Taliansko 1:13,7 (0+8), 6. Ukrajina 1:19,0 (0+6), ...Slovensko (Paulína Fialková, Jana Gereková, Natália Prekopová, Martina Chrapánová) nedobehlo s -okruhom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»České biatlonistky ovládli preteky Svetového pohára, Slovenky nedobehli