Černák v zámorí vyhral OHL, zahrá si na prestížnom Memorial Cupe

Erik Černák si podáva ruky s predstaviteľmi klubu Los Angels Kings, ktorý si ho vybral zo 43. miesta v druhom kole vstupného draftu zámorskej hokejovej NHL 27. júna 2015. Černák bol tak najvyššie draftovaným slovenským hokejistom v NHL za rok 2015.
Erik Černák si podáva ruky s predstaviteľmi klubu Los Angels Kings, ktorý si ho vybral zo 43. miesta v druhom kole vstupného draftu zámorskej hokejovej NHL 27. júna 2015. Černák bol tak najvyššie draftovaným slovenským hokejistom v NHL za rok 2015. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. máj 2017 o 18:43

Slovenský hokejista prispel k úspechu svojho tímu v play-off deviatimi bodmi.

ERIE. Slovenský hokejový obranca Erik Černák vyhral s tímom Erie juniorskú zámorskú súťaž OHL. Otters vo finále Ontario Hockey League zdolali Mississaugu 4:1 na zápasy a získali Robertsonov pohár.

Černáka teraz so spoluhráčmi čaká prestížny Memorial Cup vo Windsore od 19. do 28. mája. Predstavia sa na ňom víťazi juniorských súťaží OHL, WHL a QMJHL a domáci tím.

Černák v tejto sezóne strelil tri góly a pridal osemnásť asistencií v 50 zápasoch základnej časti, v play-off pridal v 22 stretnutia 19-ročný košický rodák deväť bodov (1+8).

Vo finálovej sérii si pripísal jednu asistenciu v zápase číslo tri.

Výsledky finálovej série OHL:

Erie Otters - Mississauga Steelheads

4:1 na zápasy

(2:1, 3:2, 3:4, 5:2, 4:3 pp)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»Černák v zámorí vyhral OHL, zahrá si na prestížnom Memorial Cupe