Sezónu v NHL otvorí Černák, Slafkovský na úvod proti Torontu

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet - Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|10. okt 2023 o 10:10

Na otváracích súpiskách tímov NHL je šesť Slovákov.

NEW YORK. V noci z utorka na stredu sa začína základná časť novej sezóny NHL. Na súpiskách tímov sa nachádza šesť slovenských hokejistov.

Ako prvý sa predstaví Erik Černák. Jeho Tampa Bay Lightning bude v prvom dueli sezóny čeliť na domácom ľade Nashvillu. Duel sa začína v utorok o 23.30 SEČ.

O 5 hodín neskôr otvoria ročník Vegas Golden Knights proti Seattlu Kraken. Teoretickú šancu debutovať v NHL má Jakub Demek.

Avšak toho si v zostave prvého tímu ponechali zrejme iba z dôvodu pravidiel o platovom strope a na premiéru by si mal ešte počkať.

Vo štvrtok nadránom o 1.00 začne svoju druhú sezónu v drese Montrealu Juraj Slafkovský. Canadiens budú hrať na ľade odvekého rivala z Toronta.

O 4.00 ráno sa budú súbežne hrať prvé zápasy Adama Ružičku (Calgary) a Tomáša Tatara (Colorado). Prvý menovaný nastúpi proti Winnipegu, druhý proti Los Angeles.

Ako posledný sa otvorenia ročníka dočká obranca Martin Fehérváry. Washington Capitals sa predstavia v sobotu o 1.30 h na domácej pôde proti Pittsburghu.

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: SITA/AP)

Na farme budú o povolanie do NHL bojovať vlaňajší debutanti Miloš Kelemen (Arizona) a Pavol Regenda (Anaheim). Do prvého tímu Seattlu sa chce dostať Marián Studenič, ktorý v posledných rokoch hrával aj v NHL za New Jersey a Dallas. 

Vo farmárskych tímoch by mali začať sezónu aj Martin Pospíšil (Calgary), Patrik Koch (Arizona), Martin Chromiak (Los Angeles), Samuel Kňažko (Columbus), Filip Mešár (Montreal) a Adam Sýkora (NY Rangers).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sezónu v NHL otvorí Černák, Slafkovský na úvod proti Torontu