Čepelová do osemfinále dvojhry dievčat

SITA|9. sep 2009 o 19:00

Slovenská tenistka Jana Čepelová postúpila do osemfinále dvojhry dievčat na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

NEW YORK. Šestnásťročná Slovenka nasadená ako číslo 14 si v súboji 2. kola poradila s nenasadenou Američankou Juliou Boserupovou za 77 minút 6:4, 6:3. Víťazka využila 5 z 9 brejkových možností a prakticky počas celého stretnutia viedla. Najbližšou súperkou J. Čepelovej bude víťazka zápasu Marina Zanevská (Ukr.) - Sloane Stephensová (4-USA).

V Michalovciach hosťujúca členka klubu Tenis Komplex Košice Čepelová už v New Yorku prekonala svoj rekord z úrovne turnajov "veľkej štvorky" dosiahnutý na parížskom Roland Garros 2009. Tam skončila v 2. kole.

Dvojhra junioriek - 2. kolo:

Jana Čepelová (14-SR) - Julia Boserupová (USA) 6:4, 6:3 za 77 minút

Juniorky Čepelová a Škamlová vo štvrťfinále štvorhry

Slovenské tenistky Jana Čepelová a Chantal Škamlová postúpili do štvrťfinále juniorskej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku. Slovenky si v osemfinálovom 2. kole poradili v súboji nenasadených párov s Britkou Stephanie Cornishovou a Kanaďankou Katarenou Palivetsovou 6:4, 0:6, 10:5 v zápasovom tajbrejku.

Stretnutie trvalo 59 minút. V súboji o postup do semifinále sa mladé Slovenky stretnú s Američankami Kristie Ahnovou a Grace Minovou.

Štvorhra junioriek - 2. kolo (osemfinále):

Jana Čepelová, Chantal Škamlová (SR) - Stephanie Cornishová, Katarena Paliivetsová (V. Brit./Kan.) 6:4, 0:6, 10:5 - zápasový tajbrejk

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová do osemfinále dvojhry dievčat