Celtic je pripravený zaplatiť za Marka Čecha milión libier

SITA|17. feb 2009 o 13:25

Škótsky veľkoklub Celtic Glasgow opätovne potvrdil svoj záujem získať počas letného prestupového obdobia slovenského reprezentačného obrancu.

GLASGOW. Škótsky futbalový veľkoklub Celtic Glasgow opätovne potvrdil svoj záujem získať počas letného prestupového obdobia slovenského reprezentačného obrancu Marka Čecha momentálne pôsobiaceho v anglickom West Bromwich Albion. Podľa britských médií sú “zeleno-bieli” pripravení zaplatiť za služby 26-ročného Trebišovčana rovný milión libier.

Celtic chcel, podobne ako nemecký Kolín a taliansky Neapol, angažovať ľavonohého obrancu už počas tejto zimy, no kormidelník WBA Tony Mowbray sa postavil proti odchodu hráča, ktorý do Birminghamu prišiel v lete 2008 z portugalského FC Porto za 1,4 milióna britských libier. Marek Čech sa už dávnejšie pre agentúru SITA vyjadril, že v kádri “The Baggies” je nešťastný, keďže nedostáva takmer žiadne šance na trávniku, a preto by si rád našiel nový angažmán.

V priebehu minulého týždňa dal tréner Mowbray Slovákovi nádej, že situácia by sa mohla zmeniť. "Marek je skutočný profesionál, ale je frustrovaný, že nehráva. Prišiel sem, aby hrával, a teraz sa ocitol mimo základnej zostavy. Aj v minulosti som už viackrát ukázal trpezlivosť s hráčmi, ktorí neboli v mojom tíme šťastní a chceli odísť. Aj vtedy som im pomohol vyriešiť ich problémy. Uvidíme v lete, ako sa celá situácia s Markom vyvinie. Nemôžeme špekulovať, čo bude o tri - štyri mesiace, ale ak bude stále nešťastný, veľmi rád mu pomôžem vyriešiť jeho budúcnosť. Ak si bude myslieť, že v inom klube bude hrávať, pokúsime sa s jeho novým tímom dohodnúť. Samozrejme, transfer bude musieť byť výhodný aj pre náš klub a budeme musieť mať vyriešenú náhradu," povedal Tony Mowbray v rozhovore pre Birmingham Mail. Kouč WBA však podotkol, že všetko sa môže zvrtnúť v priebehu jednej minúty.

"Paul Robinson sa môže ešte počas tohto týždňa zraniť, Marek odohrá nasledujúcich 13 zápasov a bude z neho najšťastnejší človek na svete. Naďalej tvrdo pracuje na tréningu, pretože vie, že príležitosť môže prísť v každom stretnutí. Marek už v minulosti dokázal svoje kvality, keď musel zaskočiť za Robinsona," dodal Mowbray.

Nachádzate sa tu:
Domov