Celtic Glasgow potvrdil záujem o Marka Čecha

SITA|14. apr 2009 o 14:41

Škótsky futbalový veľkoklub Celtic Glasgow má stále záujem získať v letnom prestupovom období slovenského reprezentačného obrancu Marka Čecha.

GLASGOW. Informuje o tom škótsky denník Glasgow Evening Times.

Dvadsaťšesťročný ľavonohý univerzál pôsobiaci v anglickom prvoligovom West Bromwichi Albion bol terčom záujmu kouča "zeleno-bielych" Gordona Strachana už v zime tohto roka, no tréner WBA Tony Mowbray vtedy jeho prestup nepovolil.

Trebišovský rodák síce od Mowbraya nedostáva počas celej sezóny takmer žiadne príležitosti na trávniku, ale kormidelník posledného tímu Premier League 2008/09 ho označil za ideálneho náhradníka, ktorého si chcel ponechať v kádri v prípade zranenia prvovýberového ľavého beka Paula Robinsona.

Podľa ostatných výsledkov aj súčasného postavenia v tabuľke je birminghamský tím blízko vypadnutia do druhej najvyššej súťaže The Championship.

"The Hawthorns" majú na poslednej 20. priečke na svojom konte šesť kôl pred koncom 25 bodov, o sedem menej ako na 17. mieste sa nachádzajúci AFC Sunderland (z Premier League zostupujú posledné tri mužstvá, pozn.).

Mowbray už dávnejšie avizoval, že ak sa klub nezachráni medzi elitou, dôjde v tíme k výpredaju a jedným z odchádzajúcich hráčov by mohol byť aj Marek Čech. Bývalý obranca Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto si aj napriek takmer absolútne nulovej zápasovej praxi v klube udržal miesto v slovenskej reprezentácii, ktorá má veľmi sľubne rozohratú kvalifikáciu o postup na MS 2010.

Čech už viackrát deklaroval svoju nespokojnosť v tíme West Bromwichu Albion, keďže by veľmi rád pravidelne hrával a udržoval sa na úrovni potrebnej pre národné mužstvo, ktoré je pre neho veľmi dôležité. Okrem Celticu sa o Marka Čecha zaujímali v zime aj taliansky SSC Neapol a nemecký 1. FC Kolín.

Nachádzate sa tu:
Domov