Cavendish vyhral 6. etapu Tour de France

Mark Cavendish
Mark Cavendish (Autor: ap)
TASR|9. júl 2010 o 17:45

Víťazom piatkovej 6. etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá viedla z Montargisu do Gueugnonu (227,5 km) sa stal Brit Mark Cavendish zo stajne HTC-Columbia v čase 5:37:42 h.

GUEUGNON. Víťazom piatkovej 6. etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá viedla z Montargisu do Gueugnonu (227,5 km), sa stal Brit Mark Cavendish zo stajne HTC-Columbia v čase 5:37:42 h.

Žlté tričko vedúceho jazdca klasifikácie si udržal Fabian Cancellara zo Švajčiarska (Saxobank), ktorého 23-sekundový náskok skresal druhý muž priebežného poradia Brit Geraint Thomas o tri sekundy na rovných 20. Na čele klasifikácie sa nič mimoriadne neudialo, poradie zostalo ustálené. Lámať sa pravdepodobne bude od soboty, keď sa pelotón sťahuje do náročných stúpaní v Alpách.

Pre 25-ročného Cavendisha to bol druhý etapový vavrín na tohtoročnej Tour, prvý zaknihoval vo štvrtkovej 5. etape. Celkovo slávil už dvanáste víťazstvo na francúzskych cestách.

V záverečnom špurte najdlhšej etapy v tohtoročnom itinerári Tour de France najrýchlejšie šliapal do pedálov, druhý skončil Američan Tyler Farrar, tretí v rovnakom čase taliansky jazdec Alessandro Petacchi. Vlaňajší víťaz podujatia Španiel Alberto Contador si udržal 9. priečku v klasifikácii, 7-násobný šampión Lance Armstrong z USA je osemnásty.

"Dnes je to lepšie. Môžem rozprávať, včera som bol plný emócií, teraz je to fajn. V prvom rade patrí moja vďaka kolegom, ktorí mi pripravili pôdu na záverečný špurt. Odviedli skvelú prácu," podelil sa Cavendish o pocity z víťazného double.

Výsledky 6. etapy (Montargis - Gueugnon, 227,5 km):

1. Mark Cavendish (VB/HTC-Columbia) 5:37:42 h, 2. Tyler Farrar (USA/Garmin-Transitions), 3. Alessandro Petacchi (Tal./Lampre), 4. Robbie McEwen (Austr./Kaťuša), 5. Gerald Ciolek (Nem./Milram), 6. Sebastien Turgot (Fr./Bouygues Telecom), 7. Jose Rojas (Šp./Caisse d'Epargne), 8. Boasson Hagen (Nór./Sky), 9. Robert Hunter (JAR/Garmin-Transitions), 10. Thor Hushovd (Nór./Cervelo) všetci rovnaký čas ako víťaz.

Priebežné poradie:

1. Fabian Cancellara (Švajč./Saxo Bank) 28:37:30 h, 2. Geraint Thomas (VB/Sky) + 20 s, 3. Cadel Evans (Austr./BMC) + 39, 4. Ryder Hesjedal (Kan./Garmin- Transitions) + 46, 5. Sylvain Chavanel (Fr./Quick Step) + 1:01 min, 6. Andy Schleck (Lux./Saxo Bank) + 1:09.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish vyhral 6. etapu Tour de France