UFC: Brunson o sebe nevedel, Cannonierove tvrdé lakte slávili úspech

Jared Cannonier.
Jared Cannonier. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|13. feb 2022 o 05:41

Cannonier ukončil Brunsona pred limitom.

HOUSTON. Menej nápadný, ale o to dôležitejší duel. Derek Brunson nakoniec nezvládol posledný krok za titulovou šancou, v ceste mu stál Jared Cannonier.

Brunson bol pritom ešte pred časom mnohými fanúšikmi zaškatuľkovaný ako zápasník na hranici prvej desiatky. Nech sa snažil akokoľvek Brunson snažil, vždy tesne pod vrcholom narazil.

Tak tomu bolo až do doby, čo sa 38-ročný bojovník rozhodol zmeniť tím a prejsť do svetoznámeho klubu Sanford MMA.

Po prehre s Israelom Adesanyom v novembri 2018 akoby Brunson nabral druhý dych. Brunson dokázal získať potrebné víťazstvá, naviac v roku 2021 prenikol v rebríčku váhy medzi päťku najlepších.

Rodák zo Severnej Karolíny vďačí za úspech najmä svojím schopnostiam na zemi. Taký Kevin Holland a Darren Till by o kvalitách Brunsona vedeli rozprávať.

Proti nemu stál Jared Cannonier, bojovník, na ktorého sa v diskusiách akosi pozabúda. Hoci v kariére zápasil v ťažkej a poloťažkej váhe, šťastie našiel až prechodom do váhy do 84 kilogramov.

S výnimkou Roberta Whittakera nenašiel Canonnier v posledných troch rokoch premožiteľa.

Cannonier si v Houstone pripísal azda najdôležitejšie kariérne víťazstvo.

Priebeh zápasu

1. kolo

Po prvej minúte prvý pokus Brunsona zobrať súboj na zem, Canonnier zatiaľ ale odoláva. Cannonier pridáva zopár úderov v postoji, nechce nechať nič na náhodu.

Brunson tak trochu so zúfalým pokusom o strh, ktorý končí ako neúspešný pokus.

O pár sekúnd ďalší pokus, tentokrát to však Brunsonovi už vyšlo. Minúta do konca. Canonnier a ukážkové vstávanie zo zeme.

Brunson prekvapil a tvrdo triafa Cannoniera! Ten je v problémoch. Brunson zaberá škrtenie a pokúša sa ukončiť zápas! Canonniera zachraňuje gong, ktorý ukončuje prvú päťminútovku.

2. kolo

Brunson si verí a okamžite berie súpera na zem. Cannonier opätovne preukázal, že vstávanie zo zeme má skvelo nacvičené.

Sme v postoji. Brunson pôsobí už o poriadny kus unavenejšie, aj jeho pokusy o takedowny sú už priveľmi okaté, takže Cannonier má väčšiu šancu ich ubrániť.

Cannonier vypálil neuveriteľne tvrdé a presné údery, Brunson zdá sa o sebe ani nevie. Dodatočné lakte na zemi a rozhodcovi neostáva nič iné, než okamžite ukončiť duel!

Výsledok: Druhé kolo (4:29) prináša knokautovú výhru v podaní Jareda Cannoniera!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC: Brunson o sebe nevedel, Cannonierove tvrdé lakte slávili úspech