Burke oficiálne novým GM Toronta

SITA|29. nov 2008 o 21:48

Tím kanadsko-americkej hokejovej súťaže Toronto Maple Leafs oficiálne predstavil Briana Burka ako nového prezidenta a generálneho manažéra klubu.

TORONTO.

Burke, ktorý iba pred dvoma týždňami odišiel z rovnakej funkcie v tíme Anaheim Ducks, súhlasil so šesťročnou zmluvou. Podľa nového kontraktu na 18 miliónov USD by mal v kanadskom mužstve pôsobiť minimálne do konca sezóny 2013/14. "Som poctený tým, že budem pôsobiť v tomto klube," skonštatoval Burke, ktorý bude v deväťdesiatdvaročnej histórii tímu Maple Leafs trinástym generálnym manažérom, a dodal: "Toto je jedno z najprestížnejších miest v tomto biznise." V Anaheime sa Burkovi podarilo poskladať vynikajúci tím, ktorý v závere sezóny 2006/07 získal prvý raz v histórii klubu Stanleyho pohár.

Pozíciu generálneho manažéra v Toronte doteraz vykonával Cliff Fletcher, ktorý bol však na poste len dočasne a už dávnejšie naznačil, že jeho hlavnou úlohou je nájsť za seba vhodnú náhradu. Burke odmietol pred časom predĺženie kontraktu v Anaheime, keďže chcel byť častejšie so svojou rodinou. Vo vedení Ducks ho preto 12. novembra vystriedal Bob Murray.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Burke oficiálne novým GM Toronta