Budaj je dočasnou jednotkou Canadiens, Price mimo do konca série

(Autor: SITA/AP)
TASR|9. máj 2013 o 18:59

Vedenie Canadiens vo štvrtok oznámilo, že kanadský brankár Carey Price, ktorý sa zranil v utorkovom štvrtom stretnutí, nebude klubu k dispozícii do konca série.

MONTREAL. Slovák Peter Budaj bude strážiť bránku Montrealu v noci na piatok v piatom zápase série 1. kola play off hokejovej NHL proti Ottawe.

Budaj tak dočasne prevezme po Priceovi rolu brankárskej jednotky "Habs". Chrbát mu bude zo striedačky kryť Robert Mayer, ktorého Canadiens povolali z farmy v Hamiltone (AHL) už pred štartom play off.

Budaj, ktorý v základnej časti dostal príležitosť v 13 dueloch a svoj tím v nich priviedol k ôsmim víťazstvám, absolvoval premiéru za Canadiens v play off v utorkovom zápase so Senators. V predĺžení vystriedal Pricea, korý utrpel zranenie v dolnej časti tela.

Slovenský brankár inkasoval už z druhej strely z hokejky Kylea Turrisa, ktorý nahodil puk cez cloniacich hráčov a ten zapadol pod pravé rameno Budajovi do bránky. Jeho premiéra tak trvala len dve a pol minúty. Ottawa zvíťazila v kanadskom derby 3:2 po predĺžení a v sérii sa ujala vedenia 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj je dočasnou jednotkou Canadiens, Price mimo do konca série