Bruce sa zbadal, chce Amr Zakiho na prestup

SITA|23. okt 2008 o 13:44

Egypťan ba Britských ostrovoch prekvapil.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového klubu Wigan Athletic Steve Bruce si priznal omyl pri odhade perspektívy účinkovania útočníka Amr Zakiho v elitnej Premier League.

Egyptský zakončovateľ bol v čase, keď s ním Wigan podpísal zmluvu o hosťovaní, k dispozícii aj na riadny prestup z klubu Zamalek, a to za 7,25 milióna libier. To ešte nik nemohol tušiť, že 25-ročný "faraón" nastrieľa na britských ihriskách po svojom prestupe 7 ligových gólov a stane sa lídrom poradia strelcov Premier League.

Hodnota Zakiho rapídne stúpa s každým jeho presným zásahom a Wiganu sa navyše vzďaľuje šanca, že by sa mohol stať jeho kmeňovým hráčom. Bruce si teraz môže sypať popol na hlavu, že považoval Zakiho trvalý angažmán za príliš riskantný.

"Je u nás na hosťovaní do júna a nasledujúce týždne zasvätíme snahe udržať si ho nastálo. Zamalek dúfal, že sa Zaki presadí. Čím lepšie bude hrať, tým viac za neho dostanú. Zatiaľ sedíme v sedle, stále je v našom kádri. Zatiaľ nemáme signál, že by sme neuspeli s naším návrhom," povedal kouč aktuálne 14. tímu tabuľky najvyššej anglickej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov