Bronz získali hádzanári Španielska, domáci Švédi bez medaily

TASR|30. jan 2011 o 16:21

Víťazom zápasu o bronz sa na 22. majstrovstvách sveta v hádzanej mužov stali Španieli, ktorí si v nedeľu poradili s domácim Švédskom najtesnejším rozdielom jediného gólu 24:23 (11:11).

MALMÖ. Bronzové medaily na 22. majstrovstvách sveta vo Švédsku získali španielski hádzanári. V stretnutí o 3. priečku zdolali v nedeľu v Malmö domácu reprezentáciu najtesnejším rozdielom 24:23. Obaja súperi si už postupom do semifinále zabezpečili právo zorganizovať turnaj olympijskej kvalifikácie v apríli 2012.

Španieli, ktorí zaznamenali v porovnaní s MS 2009 skok o rovných 10 priečok, sa ziskom bronzu sa po šesťročnej pauze vrátili na medailové stupne, naposledy v roku 2005 triumfovali v Tunisku.

Švédi sa naopak práve od šampionátu v Tunisku stali prvým hostiteľom MS, ktorému sa nepodarilo vybojovať jeden zo vzácnych kovov (2007 Nemecko zlato, 2009 Chorvátsko striebro).

Švédskych hádzanárov môže tešiť aspoň to, že ich spojka Dalibor Doder sa dostal do All Star tímu majstrovstiev sveta. Najužitočnejším hráčom 22. majstrovstiev sveta hádzanárov vo Švédsku sa stala francúzska spojka Nikola Karabatič. Jeho reprezentácia pritom ako jediná získala až dve miestenky v hviezdnom výbere turnaja - ocenenia pre najlepšieho brankára sa dočkal Thierry Omeyer a najlepším pivotom sa stal Bertrand Gille.

Pred vypredanou halou Malmö Arena (12.145 divákov) sa domáci napriek úvodnému deficitu 1:3 rýchlo dostali do vedenia 5:4. Celý prvý polčas ale oba tímy predvádzali vyrovnaný boj.

Remízový stav narušili domáci až v druhej časti, v ktorej odskočili na 16:13. Následne ale Španieli šnúrou šiestich gólov v poradí otočili (19:16 v 44. minúte). Trom korunkám sa ešte síce podarilo vyrovnať 22:22, ale v závere ďalšie dvojgólové manko už zlikvidovať nedokázali.

Zápas o bronz:

Švédsko - Španielsko 23:24 (11:11)

Švédsko: Andersson, Sjöstrand - Gustafsson, Källman 6, Jernemyr, Lennartsson, Ekberg 1, Doder 2, Arrhenius, Larholm 5, Carlen 4, Karlsson 1, Jakobsson 1, Larsson, Petersen, Ekdahl du Rietz 3

Španielsko: Hombrados, Sterbik - Alberto Entrerrios 3, Gurbindo 4, Rocas, Maqueda 1, Garabaya, Raul Entrerrios 2, Aguinagalde 4, Roberto Garcia 2, Ugalde 1, Juan Garcia 1/1, Romero 4/1, Rodriguez, Canellas 2, Morros de Argila

Rozhodcovia: Krstič, Ljubič (Slovin.), vylúčenia: 5:4, 12.145 divákov.

All Star Team MS 2011:

brankár: Thierry Omeyer (Francúzsko)

ľavé krídlo: Harvard Tvedten (Nórsko)

ľavá spojka: Mikkel Hansen (Dánsko)

stredná spojka: Dalibor Doder (Švédsko)

pivot: Bertrand Gille (Francúzsko)

pravá spojka: Alexander Petersson (Island)

pravé krídlo: Vedran Zrnič (Chorvátsko)

najužitočnejší hráč: Nikola Karabatič (Francúzsko)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Bronz získali hádzanári Španielska, domáci Švédi bez medaily