Brodeur podstúpil úspešnú operáciu

SITA|6. nov 2008 o 21:49

Brankár klubu kanadsko-americkej hokejovej súťaže (NHL) New Jersey Devils Martin Brodeur podstúpil vo štvrtok úspešnú operáciu poškodenej šľachy dvojhlavého svalu ľavého ...

NEWARK. Brankár klubu kanadsko-americkej hokejovej súťaže (NHL) New Jersey Devils Martin Brodeur podstúpil vo štvrtok úspešnú operáciu poškodenej šľachy dvojhlavého svalu ľavého lakťa. Štvornásobný držiteľ Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára by sa mal do bránky "diablov" vrátiť najskôr začiatkom februára, v prípade komplikácií sa však jeho návrat môže posunúť až na marec.

"Podľa doktorov bola operácia stopercentne úspešná," skonštatoval generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello a dodal: "Čas jeho rehabilitácie zostáva tri až štyri mesiace." Hviezdny gólman si lakeť zranil v druhej tretine sobotňajšieho zápasu s Atlantou (6:1), v bránke ho nahradil Kevin Weekes, ktorý by mal teraz nastupovať pravidelne.

Tridsaťšesťročný montrealský rodák vynechal pondelkový duel s Buffalom (0:2) a ukončil tak svoju 51-zápasovú šnúru, jeho najdlhšiu v kariére v základnej časti profiligy. Držiteľ zlatej olympijskej medaily z roku 2002 bol stabilnou oporou mužstva Devils posledných 13 rokov a výraznou mierou sa podieľal na zisku troch Stanleyho pohárov pre klub z východného pobrežia USA. Brodeur má na svojom konte 544 víťazstiev v NHL a už len sedem ho delí od vyrovnania historického rekordu Patricka Roya. Na maximum Terryho Sawchuka v počte shutoutov (103) potrebuje ešte päť stretnutí s čistým kontom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brodeur podstúpil úspešnú operáciu