Brodeur opäť na ľade, v kolotoči NHL možno už od 1. marca

SITA|23. jan 2009 o 14:40

Brankárska legenda zámorskej NHL Martin Brodeur sa v stredu prvýkrát objavil na ľade po svojom novembrovom zranení a následnej operácii ľavého bicepsu.

NEW JERSEY. Hneď, ako po zdravotnej prehliadke získal povolenie klubových lekárov New Jersey Devils, vykorčuľoval na ľad. Zatiaľ ešte nečelil žiadnej strele, lebo jeho vyliečenie je v tejto chvíli hlavným cieľom. Podľa generálneho manažéra "diablov" Loua Lamoriella by sa jeho najlepší hráč mohol vrátiť do kolotoča zápasov NHL 1. marca. "Pôjde to postupne, podľa toho, ako bude korčuľovať, posilňovať a trénovať," povedal pre Newark Star Ledger Lamoriello a pokračoval: "Je väčšia šanca, že sa vráti skôr, ako očakávame, než že to bude neskôr."

Držiteľ zlatej olympijskej medaily z roku 2002 bol stabilnou oporou mužstva Devils ostatných 13 rokov a výraznou mierou sa podieľal na troch ziskoch Stanleyho pohára pre klub z východného pobrežia USA. Brodeur má na svojom konte 544 víťazstiev v NHL a už len sedem ho delí od vyrovnania historického rekordu Patricka Roya. Na maximum Terryho Sawchuka v počte shutoutov (103) potrebuje ešte päť stretnutí s čistým kontom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brodeur opäť na ľade, v kolotoči NHL možno už od 1. marca