Britom možno vo finále Davis Cupu pomôže Slovinec

Aljaž Bedene.
Aljaž Bedene. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. nov 2015 o 15:51

Aljaž Bedene tento rok získal britské občianstvo a bojuje o to, aby mohol hrať za Britov aj v blížiacom sa finále Davis Cupu.

LONDÝN. Britský tenis možno na poslednú chvíľu získa posilu na finále Davisovho pohára 2015 proti Belgičanom.

Slovinský rodák Aljaž Bedene totiž podal odvolanie proti júnovému zamietavému stanovisku Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) k žiadosti o uznanie zmeny národnosti aj pre tímové súťaže. ITF sa bude zaoberať touto záležitosťou 16. - 17. novembra, uvádza Daily Mail.

"Budeme mať pol hodiny na prezentovanie argumentov. Budúci týždeň budem mať sedenie s právnikom v službách Britskej tenisovej asociácie LTA. Ešte teda neviem, či pred komisiou bude hovoriť on, alebo sa k slovu dostanem aj ja," povedal Bedene.

Dvadsaťšesťročný rodák z Ľubľany figuruje na 49. priečke vo svetovom rebríčku ATP a je jasnou britskou singlovou dvojkou za 3. Andym Murray a pred 107. Kylom Edmundom, 139. Jamesom Wardom a 178. Brydanom Kleinom.

Bedene dostal občianstvo až v apríli, pričom od 1. januára platí pravidlo, podľa ktorého hráč nemôže v Davis Cupe reprezentovať druhú krajinu, ak už štartoval za pôvodnú. Slovinec oponuje tým, že príslušné procedurálne úkony zavŕšil ešte pred novelizáciou reglementu. Od roku 2008 žije v Hertfordshire. Za Slovinsko hral v DP v rokoch 2010 - 2012.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Britom možno vo finále Davis Cupu pomôže Slovinec