Brezovan minimálne do januára zostáva v Swindone

SITA|26. sep 2007 o 12:01

LONDÝN 26. septembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan zostane minimálne do januárového prestupového termínu pôsobiť v tíme tretej najvyššej anglickej súťaže League One Swindon Town.

Dvadsaťsedemročný bratislavský odchovanec je od pondelka na trojdňovej skúške v klube Premier League FC Everton, no tréner Paul Sturrock pre internetový portál vitalfootball.co.uk jednoznačne uviedol: "Brezovan v tejto chvíli určite nikam nepôjde. Pokiaľ budem vo svojej funkcii, Peter bude stále bojovať o miesto v prvom mužstve. Everton si ho chcel vyskúšať na tréningu, tak sme to obom stranám umožnili, to je však nateraz určite všetko."

Sturrock ďalej vysvetlil, že bývalému reprezentantovi SR do 21 rokov rozhodne nechce brániť v ďalšej kariére, nič sa však neuskutoční pred januárom 2008. Predaj Brezovana mal údajne vyriešiť finančnú krízu v Swindone, keďže klub má značné dlhy.

Brezovan sa zatiaľ v tejto sezóne vo Swindone do bránky poriadne nedostal, keďže jednotkou v tíme je Phil Smith. Anglické médiá sa však zhodujú v tom, že Brezovanova hodnota nezodpovedá vysedávaniu na lavičke, a preto by mal prestúpiť možno aj do vyššej súťaže. Swindon mal už v auguste na stole reálnu ponuku vo výške 300 000 libier od účastníka druhej najvyššej súťaže Wolverhamptonu, ale slovenský gólman napokon "vlkov" neposilnil.

Peter Brezovan prišiel na štadión The County Ground v lete minulého roka na hosťovanie z 1. FC Boby Brno a v marci podpísal s tímom dvojročný kontrakt. V ligovom stretnutí 14. októbra 2006 s Grimsby Town pribrzdila rozlet tohto bývalého reprezentanta SR do 21 rokov zlomenina ruky.

V Evertone, ktorému patrí po 7 kolách v tabuľke Premier League 9. priečka, je brankárskou jednotkou známy Američan so skúsenosťami z Manchestru United Tim Howard a dvojkou Nemec Stefan Wessels.


Nachádzate sa tu:
Domov