Chystali to od januára. Bratislava Capitals budú hrať v nadnárodnej súťaži

Hokejisti Bratislava Capitals.
Hokejisti Bratislava Capitals. (Autor: SITA)
Sportnet|24. apr 2020 o 14:01

Klub sa stal nováčikom EBEL ligy.

BRATISLAVA. Vedenie rakúskej nadnárodnej hokejovej ligy v piatok potvrdilo prijatie slovenského tímu Bratislava Capitals.

Podľa správy na oficiálnom webe súťaže má klub čas do 4. mája na potvrdenie štartu v lige a splnenie predpísaných náležitostí. Súťaž doteraz niesla názov EBEL liga, no ziskom nového hlavného partnera sa bude volať inak.

Jej súčasťou sú tímy z Rakúska, Talianska, Maďarska a Česka.

Na vstupe pracovali od januára

"Je pre nás cťou a veľmi si vážime dôveru, ktorú nám dala rakúska nadnárodná hokejová liga tým, že zahlasovala za našu účasť v sezóne 2020/2021 v tejto lige. Ceníme si ich dôveru, na druhej strane to ale vnímame ako veľký záväzok. Veríme, že účasť nášho klubu bude pre fanúšikov tejto ligy atraktívna a že spolupráca bude pre obe strany prínosom,“ uviedol prezident bratislavského tímu Ivo Ďurkovič prostredníctvom tlačovej správy organizácie iClinic Bratislava Capitals.

Klub v sezóne 2019/2020 pôsobil v Slovenskej hokejovej lige (SHL).

"Na vstupe do rakúskej nadnárodnej hokejovej súťaže sme nepretržite pracovali od konca januára, pričom sme museli splniť viacero podmienok a som veľmi rád, že sa nám podarilo tento proces dotiahnuť do úspešného konca. Stávame sa jej súčasťou. Sme veľmi vďační vedeniu súťaže, ako aj klubom pôsobiacim v súťaži, ktoré nám v hlasovaní prejavili dôveru a veríme, že budeme pre ligu prínosom.

Naša vďaka patrí aj SZĽH, ktorý nám svojim povolením k odchodu umožnil uchádzať sa o vstup do tejto kvalitnej zahraničnej súťaže,“ prezradil viceprezident a generálny riaditeľ bratislavského klubu Dušan Pašek ml.

Nový člen s potenciálom

V minulosti už tri seniorské kluby zo Slovenska pôsobili v zahraničných nadnárodných súťažiach - v ruskej KHL to boli Lev Poprad a Slovan Bratislava, v maďarskej MOL lige zase Nové Zámky.

"Veľmi nás teší, že môžeme v našej lige privítať tím iClinic Bratislava Capitals ako ďalší zahraničný klub za predpokladu, že splnia do 4. mája ešte nejaké povinnosti. Naša liga a jej kluby sú presvedčené, že získali nového člena s veľkým potenciálom. Týmto rozhodnutím sme urobili ďalší dôležitý krok k úspešnej budúcnosti,“ vyhlásil prezident súťaže Karl Safron.

Minimálny počet rokov, na aký kluby vstupujú do nadnárodnej súťaže, sú štyri.

Pri nových účastníkoch sa však po sezóne hodnotí ich prínos. Plány pôsobenia iClinic Bratislava Capitals v súťaži sú však dlhodobé.

Štart novej sezóny je plánovaný na 18. septembra, avšak definitívny termín ovplyvní situácia s pandémiou koronavírusu, pre ktorú 10. marca vedenie súťaže predčasne ukončilo sezónu 2019/2020.

Vstup klubu do nadnárodnej súťaže musel predtým odobriť výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH), ktorý tak urobil na februárovom zasadnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Chystali to od januára. Bratislava Capitals budú hrať v nadnárodnej súťaži